Legendarni pjevač preminuo je u dobi od 66 godina

DVIJE GODINE BEZ AKIJA: Na današnji dan 2022. umro je Aki Rahimovski

Objavljeno: 22.01.2024. zagorjeinternational

Na današnji dan prije dvije godine preminuo je Aki Rahimovski, legendarni frontmen Parnog Valjka. Imao je 66 godina.

Od malih nogu se bavio glazbom

Akijevo pravo ime bilo je Aleksandar. Djetinjstvo i ranu mladost proveo je u Skoplju, a sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbe. Aki je svoj glazbeni zanat učio na klaviru, prenosi Index.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava, od kojih su neki grupa Vakuum, Krvna braća i grupa Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Te godine upoznao je gitarista i skladatelja Huseina Hasanefendića – Husa i Juricu Pađena. Iste godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnovana je prva postava Parnog valjka.

Prvu postavu Parnog valjka činili su: Aki Rahimovski (vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić – Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara). U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet albuma uživo, četiri kompilacije te dva koncertna DVD-a.

Dvije godine prije smrti postao je otac kćerkice

Rahimovski je 2020. po treći put postao otac. S 27 godina mlađom Slovenkom Barbarom Vesel dobio je kćerkicu Antoniju.

O Akijevom privatnom životu znalo se vrlo malo. Dva puta se ženio, a iz prvog braka ima sina Kristijana, također poznatog glazbenika. Drugi brak, s tajanstvenom Ingrid, trajao je četrdeset godina. Zajedno imaju kćer Edinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba