Građani se savjetuju da prilagode svoje aktivnosti trenutnim vremenskim uvjetima

Zagorje prekrio snježni prekrivač, u gorju se očekuje 40 cm

Objavljeno: 19.01.2024. zagorjeinternational

Snijef je već napadao u dijelovima Hrvatske, sjever Hrvatske već se zabijelio. U drugim dijelovima zemlje pada kiša.Snijega ima u Hrvatskom zagorju, Međimurju, dijelovima Zagreba i okolici, Velikoj Gorici…

Državni hidrometeorološki zavod objavio je da će se vremenski uvjeti u Hrvatskoj danas značajno promijeniti. Očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s povremenom oborinom i mogućom grmljavinom.Posebno se upozorava stanovnike unutrašnjosti na pad temperature zraka u jutarnjim satima, koji će pridonijeti prijelazu kiše u susnježicu i snijeg, uz formiranje snježnog pokrivača. U gorju se predviđa stvaranje debljeg sloja snijega. Snježne oborine očekuju se i u unutrašnjosti Istre te Dalmacije, a jak vjetar može ih donijeti čak i do obalnih područja i nekih otoka.Vjetar će biti umjeren do jak, sa sjeveroistočnog i sjeverozapadnog smjera, posebno u Gorskoj Hrvatskoj gdje su mogući olujni udari i mećave. Na Jadranu se predviđa umjeren do jak jugozapadnjak i jugo, koji će se u jutarnjim satima na sjevernom dijelu okrenuti na olujnu buru, a pod Velebitom čak na orkansku. Do kraja dana, jaka bura proširit će se duž cijele obale.Temperatura zraka bit će u postupnom padu, s popodnevnim temperaturama u unutrašnjosti od -4 do 2 °C, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama od 3 °C na sjeveru do 12 °C na krajnjem jugu.

Građani se savjetuju da prate daljnje vremenske izvještaje i prilagode svoje aktivnosti trenutnim vremenskim uvjetima jer su na snazi brojna upozorenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba