Načelnik Topolovec pobrojao najvažnije projekte

Općina Radoboj za ovu godinu na raspolaganju ima 3,15 milijuna eura

Objavljeno: 18.01.2024. zagorjeinternational

Općina Radoboj ove godine ima na raspolaganju 3.150.000 eura, a prema riječima načelnika Anđelka Topolovca, planiran je realno. 

Kako je izjavio za Radio Stubicu, prioritet će biti projekti komunalne infrastrukture. Među njima je sanacija klizišta u Gornjoj Šemnici na nerazvrstanoj cesti Tepuši-Stražnjak vrijedna 150.000 eura, a očekuje se i sufinanciranje od strane Hrvatskih voda. 

Nadalje, tu je sanacija i proširenje ceste koja vodi od osnovne škole do dječjeg vrtića u vrijednosti preko 250.000 eura, kao i daljnja modernizacija nerazvrstanih cesta vrijednosti 132.000 eura. 

Od važnijih investicija, načelnik je izdvojio izgradnju nogostupa u zaselku Mikši kako bi se izvršilo spajanje s postojećim nogostupom, a čime bi naselja Radoboj i Jazvine u potpunosti bili povezani nogostupom uz županijsku cestu. 

U planu je i obnova igrališta u Gornjoj Šemnici te kupnja zemljišta i izgradnja novog dječjeg igrališta u Gorjanima Sutinskim. Uz to, u planu je izrada projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa u zaselku Venca. 

Također, u ovoj godini provest će se i projekt “Zaželi za Radoboj“, kroz koji će pomoć i skrb dobiti stari i nemoćni mještani, a vrijedan je 459.000 eura i trajat će tri godine.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba