Bravo, kapetane!

LUKA POBJEĐUJE I VAN TRAVNJAKA: Modrić dobio sudsku bitku, evo koliko će mu poreza vratiti u Španjolskoj

Objavljeno: 17.01.2024. zagorjeinternational

Luka Modrić dobio je sudski spor sa španjolskom poreznom upravom koja će mu vratiti 3.6 milijuna eura, prenosi Index. Gospodarsko-upravni sud presudio je kako su tamošnji poreznici pretjerali sa zahtjevom o plaćanju poreza za razdoblje od 2012. do 2024. godine. Hrvatski kapetan je tako dobio 2.7 milijuna eura povrata poreza, a poništeno mu je i 900.000 eura tadašnjih sankcija.

Modrić je u ljeto 2012. stigao u Real iz Tottenhama. Porezna služba smatrala je da veznjak u Španjolskoj mora u potpunosti platiti porez od 1.2 milijuna eura, iako je dio za osam mjeseci već bio platio u Velikoj Britaniji te se u Španjolskoj prijavio kao neporezni rezident.

Također, španjolski poreznici naplatili su Modriću 1.5 milijuna eura poreza na iznos koji je Real Madrid 2013. i 2014. isplatio njegovim agentima Vladi Lemiću, Zoranu Lemiću i Davoru Ćurkoviću, odnosno kompanijama Reina BVBA i Top Sports Consulting LTD.

Sud presudio u Modrićevu korist

Gospodarsko-upravni sud zaključio je da su Modrićevi zastupnici iz savjetničke tvrtke Senn Ferrero Sports & Entertainment u pravu i da kapetan hrvatske reprezentacije 2012. nije bio španjolski, već britanski rezident i da je zahtjev španjolske države stoga bio pretjeran.

Prema pisanju lista El Mundo, Modrić je odbio platiti porez na iznose koje je Real isplaćivao agentima jer je smatrao kako oni nisu pružali usluge njemu, nego madridskom klubu. Sud se i u ovom slučaju složio s Modrićevom stranom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba