Od ukupnog broja turista, 80 posto bili su domaći gosti

RAST OD 35 POSTO: Gupčev kraj lani posjetilo 19.000 turista koji su ostvarili gotovo 40.000 noćenja

Objavljeno: 15.01.2024. zagorjeinternational

U Gupčevom kraju u protekloj su godini, uključujući i prvih desetak dana ove godine, ostvarena 19.182 dolaska turista, što predstavlja rast od 35 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Također, ostvareno je 39.460 noćenja što je porast od 34 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Od ukupnog broja turista 80 posto ostvaruju domaći gosti, a ostalo strani turisti i to najviše iz Njemačke, Slovenije, Nizozemske, BiH te iz Poljske, rekla je direktorica TZ područja Gupčev kraj, Kornelije Vnučec za Radio Stubicu.

U protekloj godini održane su i brojna događanja i manifestacije koje su postale svojevrsno obilježje ovog kraja pa i cijele Krapinsko-zagorske županije poput Seljačke bune, Stubica festa, Susreta za Rudija, Ljeta u dvorcu Oršić i drugih. Osim toga, sanirana je drvena pozornica kao i šest drvenih kućica koje se koriste prilikom raznih manifestacija.

– Izradili smo i 3D skulpture te dekorativnu vespu u bojama loga TZ s cvijećem. Lokacija vespe će se redovito mijenjati ovisno o događanjima u našoj destinaciji. Izrađen je i logo Gupčev kraj te logo manifestacije Ljeto u dvorcu Oršić i Stubica fest – rekla je Vnučec.

U sklopu projekta Zagorje Outdoor označena je biciklistička ruta ‘Fellerova ruta’ – 306 koja prolazi Donjom i Gornjom Stubicom, koja ima početnu i završnu točku u centru Donje Stubice u Parku obitelji Feller. I u ovoj godini planovi su veliki, a prvo veliko događanje je održavanje Seljačke bune. Program je predviđen 3. veljače kada će se održati tradicionalno Puntanje kmetov ispod Gupčeve lipe u Gornjoj Stubici, a spektakularna Bitka kod Stubice na rasporedu je 10. veljače kod Dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba