Je li ovo za zatvor?

NAJOBIČNIJI DIVLJAK: Kroz Galovec Začretski jurio 155 km/h, 75 preko ograničenja

Objavljeno: 15.01.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 197 prometnih prekršaja i to 78 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 44 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 19 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 45 ostalih prekršaja u prometu. 

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 14. siječnja, oko 13 sati, prilikom nadzora prometa u Zlataru, kada je 64-godišnjak upravljao osobnim automobilom s 2,07 promila alkohola u organizmu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 64-godišnjeg vozača podnosi se optužni prijedlog kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – kazali su iz policije. 

Također, u nedjelju su u Polju Krapinskom policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili 22-godišnju vozačicu osobnog vozila. Tijekom nadzora obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 22-godišnje vozačice osobnog vozila utvrđena prisutnost droge, odnosno bila je pozitivna na ‘THC’. 

– Vozačica je odbila vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza, te joj slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1300 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – dodali su iz policije. 

Isto tako, u petak 12. siječnja u Pavlovcu Zabočkom tijekom nadzora prometa zaustavljen je 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je upravljao osobnim vozilom pod vidnim utjecajem alkohola, ali je odbio alkotest. 25-godišnjaku je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te vozaču slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

– Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 13. siječnja 2024. godine, oko 14 sati, na DC677 u Galovcu Začretskom od 155 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 80 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču i potom izdavanje obaveznog prekršajnog naloga – stoji u priopćenju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba