Kći je inače dobrog imovinskog stanja pa je dobila osam mjeseci uvjetnog zatvora

UŽAS: Verica se nije brinula o bolesnoj majci (80) i povrh toga joj naplaćivala pranje rublja i struju

Objavljeno: 13.01.2024. zagorjeinternational

Verica je proglašena krivom i osuđena jer se nije brinula o vlastitoj 80-godišnjoj majci kojoj je čak naplaćivala pranje rublja, piše Danica

Prema kaznenom nalogu koji je ovih dana izdan protiv nje, 54-godišnja Verica iz okolice Križevaca činila je to od travnja do srpnja u selu blizu Križevaca.

– Njena majka je stara, slabo pokretna, bolesna i nesposobna da se brine o sebi te prima mirovinu od svega oko 132,72 eura. Unatoč tome, ostavila ju je da živi u kući u kojoj nisu postojali uvjeti potrebni za život, stanovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Na podu kuće je cement i nema sanitarnog čvora tako da je majka nuždu obavljala u kante koje zbog starosti i bolesti nije mogla sama iznositi van iz kuće te je u kući sve derutno, zapušteno i prljavo – stoji u presudi.

– Kad je majka trebala čistu odjeću, kći joj je naplaćivala pranje rublja 1,33 eura po pranju, dok joj je korištenje struje naplaćivala 9,29 eura mjesečno. Uslijed toga je majka rješenjem Centra za socijalnu skrb Križevci od srpnja smještena u udomiteljsku obitelj gdje je zaprimljena prljava, zapuštena i s modricama i ogrebotinama na tijelu. Dakle, kršenjem zakonskih obiteljskih obveza ostavila je u teškom položaju majku koja se ne može o sebi brinuti, čime je počinila kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece – ostavljanjem u teškom položaju blisku osobu – naglasila je sutkinja.

Verica je osuđena na osam mjeseci uvjetnog zatvora i mora podmiriti 66 eura troškova kaznenog postupka. Inače, riječ je o udanoj ženi i majci, dobrog imovinskog stanja, nekažnjavanoj i neosuđivanoj. Presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba