U Konjščini najspretniji bili ‘Konjići’ u sastavu Hana Hopek, Dolores Husinec, Manuel Čukelj i Emanuel Vitković

SPORTSKE IGRE MLADIH: Počela 28. sezona najveće europske amaterske sportske manifestacije

Objavljeno: 13.01.2024. zagorjeinternational

Sportske igre mladih 28. sezonu započele su sportsko-edukativnim programom “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“ u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Nova sezona

Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, čiji je cilj promicanje zdravih životnih navika kroz druženje i sport, Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost za kroz svoju platformu doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama diljem Hrvatske promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti našeg okoliša.  

– Zero Waste kampanjom započeli smo novu sezonu Igara, a kako uz promociju sporta i sportskog načina života među našim sudionicima implementiramo i pozitivan utjecaj na nove životne navike, edukaciju ćemo provoditi tijekom cijele sezone na svim našim natjecanjima na kojima će ove godine sudjelovati više od 110.000 djece i mladih – Istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Sportskih igara mladih.

Zero Waste jedinstven je projekt koji mlade na kreativan način educira kroz igru i sport, a radnje koje su kroz to provedene djeca lakše i prirodnije usvajaju i prakticiraju u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu mlade se potiče da sami, logičkim zaključcima nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je drugi dio – sportski, posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

Djecu u Osnovnoj školi Konjščina najviše je razveselio zeleni SIM poligon, a za natjecatelje je navijao i ravnatelj škole Zoran Vuger. U spretnosti i razvrstavanju otpada najvještiji su bili Konjići u sastavu Hana Hopek, Dolores Husinec, Manuel Čukelj i Emanuel Vitković.

Kreativnost i inovativnost kampanje Sportskih igara mladih prepoznala je i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te ju je nagradila srebrnim Grand Prixom u kategoriji Ustanove, udruge i organizacije, što je ujedno bila i najviša dodijeljena nagrada u toj kategoriji.  

Prijave

Tijekom siječnja Igre će posjetiti sve županije u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 30 “Zero Waste“ evenata. Ovom kampanjom želi se doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.  

Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, rukometni turnir, turnir u uličnoj košarci, turniru u odbojci i odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, stolnom tenisu, Cup u tenisu, graničar i atletika u sklopu Dana sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: sportskeigremladih.com/hr.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba