KRAPINA: Održana skupština HVIDRA-e

“Odradili smo 90 posto planiranog, a glavne aktivnosti su nam promicanje vrijednosti Domovinskog rata te veliki sportski susreti”

Objavljeno: 13.01.2024. zagorjeinternational

Izvještajna skupština udruge HVIDR-a Krapina održana je jučer u vatrogasnom domu DVD-a Krapina. O aktivnostima u proteklih godinu dana govorio je predsjednik udruge Gabrijel Kosalec, istaknuvši kako se udruga uspješno prijavila na sedam natječaja gdje je ostvarila sredstva za provedbu programa rada.  

– Prvenstveno su to natječaji Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine, općina i Ministarstva hrvatskih branitelja. U prošloj smo godine odradili 90 posto onoga što smo i planirali, a glavne aktivnosti su nam promicanje vrijednosti Domovinskog rata te veliki sportski susreti ratnih vojnih invalida i branitelja s područja naše županije – rekao je predsjednik udruge Kosalec te istaknuo kako je posebno ponosan na okrugli stol “Zagorci u Domovinskom ratu”, održan u studenom prošle godine, koji je okupio veliki broj zainteresiranih.

Izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu jednoglasno je usvojeno, a u 2024. godini udruga nastavlja s provedbom istih aktivnosti kao i prethodnih godina, uz organizaciju puta u Vukovar za svoje članove i njihove obitelji.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar prisustvovao je sjednici te je u svom obraćanju braniteljima poručio da brinu o sebi i svom zdravlju jer tako brinu i o svojim obiteljima i najbližima.  

– S obzirom na to da je Opća bolnica Zabok ujedno i bolnica hrvatskih veterana, ima program sistematskih pregleda za vas i vaše kolege stoga vas pozivam da se odazovete pregledu. Da bi Opća bolnica Zabok postala bolnica hrvatskih veterana, to je bila inicijativa upravo braniteljskih udruga, a tako je bilo i s veteranskim centrom, da se sagradi na području Krapinsko – zagorske županije te mi je vrlo drago što će se centar graditi u Krapini – istaknuo je župan Kolar te dodao da je ključno da kroz obrazovni sustav učimo mlađe generacije koji je doprinos branitelja u stvaranju neovisne Republike Hrvatske jer je to jedini način da zadržimo naš kontinuitet državnosti.

Skupštini su prisustvovali i županov savjetnik za branitelje, pukovnik u miru Žarko Miholić, zamjenik gradonačelnika Krapine Ivica Hršak te predsjednik Gradskog vijeća Krapine Mladen Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba