Novosti na društvenim mrežama

Facebook i Instagram uvode ograničenja za tinejdžere

Objavljeno: 13.01.2024. zagorjeinternational

Tvrtka Meta priopćila je da kreće s primjenom novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovirala sigurnu i odgovornu upotrebu. Kako prenosi N1, grupa Menlo Park će postaviti sve profile adolescenata u strožu konfiguraciju, što otežava dolazak u kontakt s potencijalno osjetljivim sadržajem.

Evo koje su novosti

Mjera se odnosi na račune identificirane da pripadaju tinejdžeru čija je starost između 13 godina (minimalna dob potrebna za registraciju) i 15 godina (18 godina u određenim zemljama). Ta konfiguracija također ograničava pristup za druge korisnike listi prijatelja, kao i mogućnost komentiranja postavljenih poruka.

Pretraga određenih riječi kao su samoozljeđivanje, samoubojstvo, poremećaji u prehrani ili bulimija neće dati nikakve rezultate za adolescente. Umjesto toga, korisniku će biti prikazana poruka o prevenciji koja predlaže da kontaktira profesionalca, prijatelja ili da konzultira listu savjeta koji će mu vjerojatno pomoći. Međutim, to neće spriječiti tinejdžera da razgovara o svojim mogućim problemima ili poteškoćama na Instagramu ili Facebooku s nekim od svojih kontakata.

Meta je posljednjih godina redovno kritizirana zbog profila mladih korisnika na Facebooku i Instagramu. Nakon što je najavila pokretanje Instagrama posvećenog mladima do 13 godina, Meta je konačno odlučila odustati od njega, u jesen 2021. godine. Krajem listopada, 41 američka savezna država podnijela je tužbu američkom građanskom pravosuđu protiv Mete, optužujući Facebook i Instagram da nanose štetu mentalnom i fizičkom zdravlju mladih. Meta je tada priopćila da je već uvela niz alata za poboljšanu zaštitu mladih korisnika na svojim platformama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba