Svaki sudionik dobiva čašu, a okrjepa je na čak tri punkta - ono najbitnije, organiziran je i prijevoz natrag

DONJA VOĆA: Na radost zaljubljenika u prirodu i dobru kapljicu, i ove godine organizira se Vincekov pohod

Objavljeno: 13.01.2024. zagorjeinternational

Općina Donja Voća i Udruga vinogradara i voćara “Barilček“ pozivaju sve zaljubljenike u prirodu i dobru kapljicu da im se pridruže na 2. Vincekovom pohodu po voćanskim bregima!

Voćanci i ove godine 20. siječnja tradicionalno obilježavaju blagdan sv. Vinka kako bi po dobrim starim običajima obilježili početak nove vinogradarske godine.  

Prijave za Vincekov pohod započinju u 9:30 sati kod vinogradarskog punkta u Gornjoj Voći (200 metara od Područne škole A.G. Matoš) gdje će se u 10 sati održati blagoslov skulpture sv. Vinka, a potom se kreće prema voćanskim bregima.  

Na pohodu dugom šest kilometra pripremljena je okrepa na tri vinogradarska punkta sa završetkom u Etno kući u Gornjoj Voći. Za sve sudionike osiguran je gulaš koji će pripremiti članovi LD “Trčka“, dok će se za dobru zabavu pobrinuti muzička sekcija KUD-a Voća.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi pet eura, a svaki sudionik dobiva čašu te može konzumirati hranu i piće na svim punktovima. Po završetku pohoda za sudionike je osiguran prijevoz od Etno Kuće do Područne škole A.G.Matoša u Gornjoj Voći pa iz Općine sugeriraju da svoje automobile ostave u krugu škole.  

– Dođite i dobro se zabavite u ugodnom društvu uz domaću vinsku kapljicu! Vidimo se 20. siječnja u 9:30 na Voći! Živjeli – poručili zu iz Općine Donja Voća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba