Vremenski uvjeti omeli održavanje koncerta, no neki su posumnjali u to

NIŠTA OD MUZIKE: Zbog velikog pritiska i reputacijske štete, Marko Vukes otkazao koncert KROK: Novac će biti vraćen u proračun

Objavljeno: 12.01.2024. zagorjeinternational

Načelnica Konjščine, Anita Krok na svom službenom Facebook profilu objavila je vijest kako se zakazani koncert Marko Vukes otkazuje zbog velikih pritisaka i reputacijske štete kojoj je bio izložen. Uz to, načelnica je naglasila kako u narednim danima novac koji je bio uplaćen za nastup pjevača, njegovog benda, bine, razglasa i rasvjete bit će vraćen u općinski proračun.  

– Žao nam je što je Marko doživio neugodnosti i prozivanja od strane određenih istaknutih osoba iz naše Općine. Potpuno podržavam njegovu javnu reakciju i želju da ne bude uvučen u bilo kakve političke konotacije – kazala je načelnica Krok izrazivši nadu kako će Marko Vukes kad se strasti smire svirati u Konjščini.

Ovim putem prenosimo u cijelosti status koji je Marko Vukes objavio ranije danas u kojem je objasnio svoj dio priče.

Primio sam jako neugodne vijesti i osjećam dužnost da se obratim ovako javno svim mještankama i mještanima Općina Konjščina.

Na žalost, moja kolegica Ines Frčko Debelić (ja ju poznajem kao pjevačicu, zato ju oslovljavam kao “kolegicu”), ona je javno objavila video kojim pobuđuje sumnje na račun mog benda, suradnika i mene kao izvođača koji nastupamo 14. veljače 2024. godine u dvorani Općine Konjščina.

Naime, taj koncert je bio iz opravdanih razloga otkazan u dva navrata. Oba puta su bili razlozi nepovoljni vremenski uvjeti. (Poslikao sam neke od starijih web vijesti na temu nevremena tih dana).

Kada nas je iznenadilo loše najavljeno vrijeme  i za drugi datum, u zajedničkom dogovoru smo zakazali treći.

Moj posao je glazba, i svoj posao živim, ljubim i radim dugi niz godina, i pomicanje datuma je nešto što se ponekad događa… javni nastup je “živa stvar” i treba biti u tom pogledu razuman i reagirati na vrijeme kako ne bi instrumenti i kompletna oprema bili oštećeni.  

Također, ističem da su nevremena 4. kolovoza i 2. prosinca bili tolikih razmjera da je u mnogim mjestima bio obustavljen i promet i bilo otežano kretanje, te opcija održavanja koncerta i u dvorani (u sigurnijim uvjetima) nije bila tog trenutka dobra, jer ljudi ne bi mogli isto događanje posjetiti.  

Međutim, jako sam žalostan da se ova situacija koristi kao dobar temelj nečije klevete i koliko sam razumio – dobar temelj za pribiranje političkih poena preko mog imena.

Politikom se nikada nisam bavio.  

Bavim se samo glazbom i trudim se u Bogu svoj posao obavljati pošteno za Slavu Boga, korist bližnjih i za spas duše svoje.  

Zagrljaj za sve ljubitelje moje glazbe i ako Bog da smo živi i zdravi vidimo se 14. veljače u Konjščini u Domu kulture  gdje ćemo svi skupa slaviti LJUBAV kroz pjesmu!  

Ako se iz nekog razloga koncert 14. veljače 2024. ne održi, javno objavljujem da se sav prihod vraća u proračun Općine Konjščina – napisao je Vukes uz napomenu kako na ovu temu više neće davati izjave, no ipak je na svom Facebooku potvrdio riječi načelnice Krok:

-Na žalost, otkazujem koncert u Konjščini. Iz sata u sat ozbiljne klevete se nižu na moje ime i jednostavno sam taj dio prepustio nadležnim tijelima da obavljaju svoj dio posla. Trebalo mi je vremena razumjeti da sam bez svoje volje postao dio političkih prepucavanja, a dio toga ne želim biti. I kao što je načelnica objavila – sav prihod biti će vraćen u proračun Općine Konjščine – poručio je Vukes.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba