Općine će nastaviti suradnju kako bi se razvile ideje za potencijalne zajedničke projekte

Izaslanstvo dalmatinske općine Primorski Dolac posjetilo Sračinec

Objavljeno: 12.01.2024. zagorjeinternational

Općinu Sračinec jučer je posjetio Joško Dujmović, načelnik općine Primorski Dolac iz Splitsko-dalmatinske županije, kako bi se razmijenila iskustva u pripremi projekata.

Primio ga je Krunoslav Lukačić, predsjednik općinskog vijeća Sračinca, koji je ovom prilikom predstavio uspješno provedene EU projekte, ističući primjere dobre prakse.

Zaključeno je da će suradnja biti nastavljena kako bi se razvile ideje za potencijalne zajedničke projekte. Tijekom posjeta gosti su posjetili i Topiary park, a vlasnik Vladimir Flegar proveo ih je kroz ovo jedinstveno iskustvo.

Primorski Dolac je mjesto i sjedište općine koja je smještena u Dalmatinskoj zagori, odnosno na krajnjem zapadnom dijelu Splitsko-Dalmatinske županije. Status općine mjesto je dobilo 1997. godine.

Ovo područje obilježava mediteranska klima s razdobljima ljetne suše. Područje općine je vapnenački prostor na kojem su zastupljeni svi elementi karakteristični za krški reljef (vapnenački grebeni i uzvišenja, kraške doline, drage, ponikve i jame). Primorski Dolac se nekoć zvao Suhi Dolac ili Suhi Dol.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba