Nove uloge za ministra gospodarstva

Damir Habijan ušao u Skupštinu INA-e, HEP-a, Janafa i na još osam drugih funkcija

Objavljeno: 12.01.2024. zagorjeinternational

Jučer je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade ministar gospodarstva Damir Habijan imenovan članom Glavne skupštine društva INA-e, zatim članom Skupštine društva HEP-a te članom Skupštine društva Janaf, a svi oni predstavljaju Republiku Hrvatsku.

Međutim, to je samo dio Habijanovih imenovanja, prenosi eVaraždin.

Hrpa novih funkcija

Naime, dopunom Odluke o osnivanju Savjeta za pregovore s MOL-om, vezano uz mogući otkup dionica koje drži MOL u INA-i, Habijan je imenovan novim članom Savjeta. Dopunom Odluke o koordinaciji aktivnosti unutar okvira za gospodarsko upravljanje Europske unije, Habijan je imenovan i novim članom Međuresorne radne skupine za Europski semestar.

Također, Habijan je imenovan predsjednikom, a Vice Oršulić članom Kriznog tima odgovornog za provedbu Plana intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske.

Habijan je imenovan i zamjenikom predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kao i predstavnikom Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću. Ministar financija Marko Primorac imenovan je predsjednikom, a Habijan i ministar graditeljstva Branko Bačić članovima Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju.

Habijan je imenovan i predstavnikom Vlade u Hrvatskom odboru za produktivnost i konkurentnost te supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između hrvatske i kazahstanske vlade, kao i supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između hrvatske i azerbajdžanske vlade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba