Morali su hodati ispred njega, a on je ponavljao da će ih ubiti i zapaliti

Sjekirom ganjao suprugu i dijete jer ona nije dobila plaću, pa on nije imao što piti

Objavljeno: 11.01.2024. zagorjeinternational

Ovih je dana stigla optužnica Marku (46) koji je u listopadu prošle godine oko 18.30 sati u Slavonskom Brodu, u obiteljskoj kući, pod vidnim utjecajem alkohola, revoltiran na suprugu jer još nije dobila plaću, uz uvrede joj vikao da će ubiti nju i malodobno dijete, piše Danica.hr

– Pritom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i da idu u ugostiteljski objekt gdje radi njegova supruga, držeći u ruci sjekiru i ponavljajući da će ih obje ubiti – navodi se u optužnici. 

On se pak branio da kako je sjekirom htio ići i polupati vrata kafića, a supruga je trčala prema kafiću i zvala policiju.

– Kad sam ja s djetetom došao do kioska, supruga je sjedila kod kioska. Kad je došao policijski službenik, uvidio sam šta mi se događa, pa sam odmah spustio sjekiru koju sam imao u rukama – rekao je.

Kako piše dalje u presudi, supruga je rekla kako je tog dana išla u banku po novac, ali nije uspjela ništa podići jer joj poslodavac nije isplatio plaću. Marko je tada uzeo sjekiru u ruke, nju i dijete istjerao iz kuće te im rekao da idu u kafić po novce ili će ih sasjeći.

– Putem je cijelo vrijeme sa sjekirom u ruci ponavljao da će nas ubiti i zapaliti. Kad nas je jedan dečko vidio, pitao je mog muža, koji je držao sjekiru u visini glave, jel se to može riješiti razgovorom. On se počeo unositi tom dečku u lice i govoriti mu da šta se ti petljaš. Ja sam u tim trenucima uspjela nazvati 112 te se s djetetom sakrila u skladište obližnje trgovine do dolaska policije – ispričala je supruga.

Inače, tužitelji za Marka traže deset mjeseci uvjetnog zatvora te da sud donese odluku o oduzimanju sjekire. Inače, riječ je o nezaposlenoj i neosuđivanoj osobi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba