Ulaz na predstavu je slobodan

MARIJA BISTRICA: Ove subote KUD Krapina dolazi na “Spoj na slepo”

Objavljeno: 11.01.2024. zagorjeinternational

KUD Krapina ove subote gostuje u Mariji Bistrici s predstavom ”Spoj na slepo” u kojoj će svoje glumačke vještine pokazati sedam amaterskih glumica i jedan glumac, piše Radio Marija Bistrica.  

Autorica teksta je Marina Đurasek, predstavu je režirala Anita Tušek, dok su asistentice režije Valerija Kiseljak i Andrea Krkalo. Za kostime su se pobrinule Branka Hajster i Andrea Krkalo, a za glazbu Štefica Dolovčak i Anita Tušek.  

Predstava je na rasporedu u Domu kulture u Mariji Bistrici u subotu 13. siječnja u 18.30 sati, a ulaz je slobodan.  

Kulturno-umjetničko društvo “Krapina” osnovano je 2009. godine te je do 2020. djelovalo u tri skupine: dramskoj, folklornoj i tamburaškoj. U veljači 2022. godine donijeta je odluka o ponovnom pokretanju dramske sekcije. Od tada do danas realizirano je 40-ak nastupa u Sloveniji, Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Međimurskoj i Zagrebačkoj županiji.  

Na Susretu amaterskih kazališta za izbor predstavnika Krapinsko – zagorske županije za prošlogodišnji Festival hrvatskih kazališnih amatera, Andrea Krkalo osvojila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu za Anu u ”Coparnicama”, a Anita Tušek za režiju predstave ”Coparnice” i najbolju glavnu žensku ulogu za Baru u ”Coparnicama” i Katarinu u ”Kajkavskoj romansi”.  

KUD Krapina bio je nominiran s predstavom ”Coparnice” za: najbolju predstavu u cjelini, najbolji tekst i najbolju scenografiju, a za predstavu ”Kajkavska romansa” za najbolju glavnu i najbolju sporednu mušku ulogu.  

Do sada su uvježbali i izveli četiri skeča, dvije monokomedije i tri predstave, a posebno su ponosni što u Tjednu kajkavske kulture organiziraju dramsku večer kazališnih amatera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba