Završeno asfaltiranje nerazvrstane ceste Huljeki - Turnišće u općini Konjščina

Načelnica Krok: I ove godine nastavljamo s asfaltiranjem ostalih dionica

Objavljeno: 10.01.2024. zagorjeinternational

Završeno je asfaltiranje nerazvrstane ceste Huljeki-Turnišće u općini Konjščina u dužini od 310 metara. Izvođač radova bila je tvrtka ‘Kolnik d.o.o.’ iz Marije Bistrice čija je ponuda nakon provedenog postupka jednostavne javne nabave iznosila 25.039 eura. Mještani su u asfaltiranju te dionice sudjelovali s 1990,84 eura, odnosno sa 7,57 posto, dok se ostatak financira iz proračuna Općine. 

Načelnica Anita Krok zahvalila je mještanima na razumijevanju i strpljenju i dodala kako se u ovoj godini kreće s asfaltiranjem ostalih nerazvrstanih cesta. Sprema se prijava na natječaj za mjeru 7.3.1.3. Programa ruralnog razvoja za dionicu Sačeri – Klimen. 

– To je dionica nerazvrstane ceste koja je makadam, a spaja Gornju Konjščinu i Klimen. Izuzetno je važna, ne samo zbog stanovništva koje tamo živi, nego i zbog toga što su tamo smještene tri kuće za odmor, a četvrta je u najavi. Gore se nalazi i Paintball centar. Radi samih uvjeta natječaja moramo pristupiti izmjeni i dopuni projektne dokumentacije, jer nije projektirana javna rasvjeta, a s obzirom na to da natječaj mora zadovoljiti automatizaciju i digitalizaciju moramo i to dodati – istaknula je načelnica Krok i dodala kako je Općini Konjščina ove godine za nerazvrstane ceste, cilj privući što više sredstava iz EU fondova.

Kad su u pitanju županijske ceste, prije Božića asfaltirana je dionica županijske ceste Beli breg i u najavi je asfaltiranje Jertovec – Pešćeno i Batinska cesta.  

– Kao ‘ozebli sunce’ čekamo početak rekonstrukcije državne ceste D540 koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta – zaključila je načelnica Krok. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba