'To je kapelica od 4 m2 i namjera oca je bila darovati kapelicu žiteljima stubičkog kraja'

NI TO NIJE PRIJAVIO: Grlić Radman ima kapelicu u Stubičkim Toplicama, kaže da ju je naslijedio od oca

Objavljeno: 10.01.2024. zagorjeinternational

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman potvrdio je u emisiji ‘A sada Vlada‘ da je platio kaznu od 5300 eura kojom ga je zbog neprijavljivanja isplaćenih dividendi iz više tvrtki kaznilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Komentirao je i navode da ima još neprijavljene imovine.

Ministar ima kapelicu u Zagorju: ‘Velika je 4m2’

Na pitanje da komentira navode da ima još neprijavljene imovine (vilu kod Zadra i kapelicu u Zagorju za koju nema građevinsku dozvolu) odgovorio je kako je to netočno i kako se radi o insinuacijama novinara.

– Što se tiče nekretnine u Privlaci, točno je da smo od brata i sestre prošle godine otkupili dvije trećine. A sva ulaganja u kalendarskoj godini se prijavljuju u narednoj godini. Ove ćemo godine to upisati u imovinsku karticu – kazao je Gordan Grlić Radman te dodao kako građevinska dozvola za taj objekt postoji od prvoga dana. Objasnio je i da je njegov otac objekt kupio s dozvolom.

– Što se tiče Stubičkih Toplica, tu je novinar bio površan ili su zemljišne knjige takve, mi smo u posjedu dokumenata da je objekt legaliziran. Radi se o nasljedstvu oca od 4. listopada 2004. To je kapelica od 4 m2 i namjera oca je bila darovati kapelicu žiteljima stubičkog kraja. To se sada realizira – naglasio je ministar.

Na pitanje kako to da tolika količina imovine nije prijavljena, odgovorio je kako se radi o nasljedstvu iz 2019. godine i da se radi o propustu, a da je on sve vrijeme bio fokusiran na posao. Dodao je kako ništa nije bilo skrivano i da je sve prijavljeno Poreznoj upravi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba