Proračun Općine za ovu godinu iznosi 2,3 milijuna eura, načelnik Šplajt otkrio najvažnije projekte

KUMROVEC: Uskoro kreće izgradnja POS stanova

Objavljeno: 10.01.2024. zagorjeinternational

Proračun Općine Kumrovec za ovu godinu je prema riječima načelnika Roberta Šplajta prilično ambiciozan i planiran je u iznosu od 2,3 milijuna eura. Kao najvažniji projekt u ovoj godini izdvojio je izgradnju POS-ovih stanova u suradnji s APN-om. Dobivena je građevinska dozvola te se očekuje izrada troškovnika, a za otprilike mjesec i pol u planu je raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova.

 Bude li sve teklo prema planu, već u ljeto očekuje se i početak radova.  

– Ta nam je zgrada nasušno potrebna jer imamo puno mladih obitelji koje bi ostale ovdje u Kumrovcu ili bi tu došle živjeti no trenutno ne mogu kupiti nekretninu, odnosno stambenu jedinicu – komentirao je načelnik za Radio Stubicu

Jedan od bitnijih projekata je i uređenje Vile Kumrovec kako bi kroz dvije do tri godine u potpunosti bila stavljena u funkciju. Nadalje, u planu je i uređenje jedne nerazvrstane ceste na području Kumrovca u vrijednosti od oko milijun eura, a sredstva se namjeravaju osigurati putem natječaja nadležnog ministarstva. Pri završetku su radovi na javnoj rasvjeti, a napreduju i radovi na uređenju središnjeg trga koji će nakon postavljanja novih ploča i uređenja okoliša zasjati novim sjajem.  

U Općini željno iščekuju i raspisivanje natječaja Ministarstva turizma na koji bi mogli prijaviti završnu, treću fazu uređenja Centra za posjetitelje i urediti donji dio poslovnog prostora. U planu je i uređenje, odnosno asfaltiranje barem 1,5 nerazvrstanih, makadamskih cesta.  

Značajna sredstva u proračunu namijenjena su i socijalnim davanjima, odnosno djeci i mladima. Načelnik Šplajt se nada i kako će se u ovoj godini pristupiti rješavanju problematike državnih nekretnina te kako će napokon doći investitori koji će biti spremni investirati u postojeće objekte.

– Sve to ide jako sporo s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ali uz naše forsiranje ima nekih pomaka, pa se tako nadam da ćemo u ovoj godini riješiti bar dio toga, a na prvom mjestu nam je svakako rješavanje Znanstveno-studijskog centra, odnosno Spomen doma Kumrovec – rekao je načelnik i na kraju dodao:

– Nadam se da ćemo imati i neka pozitivna iznenađenja i da ćemo raditi i rebalanse proračun – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba