Zagorje dobilo novu saborsku zastupnicu

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih u saborske klupe umjesto ministra Habijana

Objavljeno: 09.01.2024. zagorjeinternational

Predsjedništvo HDZ-a na sjednici održanoj u utorak donijelo je odluku da će novoizabranog ministra gospodarstva i održivog razvoja, Damira Habijana, u Hrvatskom saboru zamijeniti predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Lobor i potpredsjednica HDZ-a Krapinsko – zagorske županije Ljubica Jembrih, načelnica Općine Lobor.

Ljubica Jembrih rođena je 1974. godine, po zanimanju je tekstilni tehničar, odnosno samostalni knjigovođa, ima status roditelja njegovatelja kao majke djeteta s teškoćama u razvoju, a do izbora za načelnicu Općine Lobor 2017. godine bila je predsjednica Udruge Sveta Ana KZŽ.

– U posljednjih gotovo sedam godina otkako je Ljubica Jembrih na čelu Općine Lobor, izgled općine u potpunosti se promijenio izgradnjom novog dječjeg vrtića, uređenjem Kulturnog centra u samom centru Lobora te asfaltiranjem i uređenjem brojnih prometnica, kao i drugim vrijednim projektima koji su itekako utjecali na kvalitetu života svih stanovnika na loborskom području. Općina Lobor sve se više razvija i u turističkom segmentu, privlačeći iz godine u godinu sve više posjetitelja. Uz to, uskoro će početi izgradnja Centra za starije osobe u Velikoj Petrovagorskoj koja će biti prva javna ustanova u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. Općina Lobor je nositelj projekta za koji su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 6,1 milijun eura iz Nacionalnog plana za obnovu i razvoj – istaknuli su iz HDZ-a.

– Prije svega, čestitam stranačkom kolegi Damiru Habijanu na novoj dužnosti i uvjerena sam da je na čelo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja došla prava osoba. Isto tako, zahvaljujem Predsjedništvu HDZ-a na iskazanom povjerenju, odnosno mogućnosti, da umjesto ministra Habijana sudjelujem u radu Hrvatskog sabora. Dužnost saborske zastupnice obnašat ću aktivno, savjesno i odgovorno te ću se maksimalno zauzimati za napredak cijele Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na našu regiju, za koju ću učiniti sve što je u mojoj moći, kako bismo pozicionirali potrebe i interese građana Krapinsko – zagorske županije visoko na listi prioriteta. Načinom na koji ću zastupati određene stavove i ideje u sabornici nastojat ću opravdati i zadržati povjerenje koje mi je danas – rekla je Jembrih.

Predsjednik HDZ-a KZŽ, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović uputio je čestitke novoizabranoj saborskoj zastupnici.

– Čestitam kolegici Ljubici Jembrih na zastupničkom mandatu. To je priznanje njezinom dosadašnjem radu, ali i cjelokupnom radu Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Potvrda je to našeg truda, nastojanja i svih naših aktivnosti čiji je cilj uvijek bio napredak i osiguranje što bolje kvalitete života naših sugrađana. Siguran sam da će nova saborska zastupnica svoju dužnost obnašati na dobrobit građana naše županije, ali i cijele Republike Hrvatske – istaknuo je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba