Sumnja se u neispravnost

S tržišta se povlači otapalo za ispiranje rana

Objavljeno: 06.01.2024. zagorjeinternational

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu (HZTM), nositelj odobrenja za lijek Aqua pro injectione HZTM otapalo za parenteralnu uporabu, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serija 3070322 i 3080322 lijeka Aqua pro injectione HZTM otapalo za parenteralnu uporabu. Povlačenje se provodi do razine bolničkih ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se na temelju sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar analiza vrijednosti pH tijekom ispitivanja dugotrajne stabilnosti. Nisu zaprimljene sumnje na nuspojave povezane s predmetnim serijama lijeka, navodi HALMED.

Na hrvatskom tržištu u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene tom neispravnošću, stoga povlačenje navedenih serija lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

HALMED podsjeća da su im zdravstveni radnici obvezni prijaviti svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba