U organizaciji Općine Bednja i Grada Lepoglave

Nastavljena lijepa tradicija hodočašćenja na Ravnu goru povodom blagdana Sveta tri kralja

Objavljeno: 06.01.2024. zagorjeinternational

Grad Lepoglava i Općina Bednja i ove su godine zajedničkim snagama organizirale tradicionalni pohod na Ravnu goru. Tamo je održano i misno slavlje povodom blagdana Sveta tri kralja.

Među mnogima koji su se danas uputili na Ravnu goru bili su i načelnik Bednje Damir Poljak, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić te varaždinski župan Anđelko Stričak koji je nekoliko fotografija podijelio na svojim društvenim mrežama.

Krajnje je odredište bila kapelica Sveta tri kralja.

– Ravna gora je kroz cijelu godinu omiljeno odredište planinara i zaljubljenika u prirodu, što i ne čudi zbog njezine ljepote, a lijepa prilika za druženje je i ovaj naš pohod koji nije izostao ni ove godine, iako vremenske prilike nisu idealne. Srećom, vatrogasci DVD-a Bednja i ovoga su puta na sebe preuzeli zadaću kuhanja vina i čaja kako bi zagrijali hodočasnike – rekao je za VZaktualno.hr načelnik Poljak, a župan Stričak je dodao: 

– Općina Bednja ima prekrasan prirodni položaj, ali i mnoštvo sadržaja i događanja te gostoljubive mještane, stoga se mnogi rado vraćaju u ovaj kraj, između ostalog i zbog ovog druženja na Ravnoj gori. Znamo koliko je važno čuvati i njegovati tradiciju i raduje me što smo se i ove godine okupili ovdje jer i ovo je hodočašće dio priče vezane uz bednjanski kraj – poručio je župan.

Na Ravnu goru još su hodočastili i predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća Zdenko Đuras i predsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić.

FOTO: Facebook, Anđelko Stričak

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba