VARAŽDIN: Održan tradicionalni prijem za predstavnike medija u Županijskoj palači

“Prošla godina bila je uspješna – puna investicija, lijepih trenutaka, ali i izazova”

Objavljeno: 05.01.2024. zagorjeinternational

Za novinare, snimatelje i sve druge djelatnike medijskih kuća župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u petak je zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec i predsjednikom Županijske skupštine Josipom Križanićem priredio već tradicionalan prijem u atriju Županijske palače. Bila je to i prigoda za rezime prošle godine koja je, prema riječima župana Stričaka, bila uspješna. 

Godina investicija

– Bila je to godina investicija, lijepih trenutaka, ali i izazova. Zahvaljujući suradnji s Vladom RH na čelu s njenim predsjednikom Andrejom Plenkovićem, te sa svima od lokalne do državne razine, iza nas je cijeli niz investicija. Ujedno bilo je i puno izazova koje smo zahvaljujući Vladinim mjerama lakše prebrodili. Samo unazad dvije ili tri godine, Vlada je za ublažavanje štetnih posljedica uzrokovanih korona virusom, rastom cijena, a potom i kao pomoć unesrećenima zbog elementarnih nepogoda izdvojila više od osam milijardi eura. Tu je bio i čitav niz Vladinih mjera čiji je cilj bio dići kvalitetu života naših građana, a tu prije svega mislim na poreznu reformu. Stoga zahvaljujem svim gradonačelnicima i načelnicima što su uveli niže stope poreza, bez obzira na to što to znači da će i županija manje prihodovati. Jer svima bi trebao biti isti cilj, a to je podizanje životnog standarda naših građana – rekao je župan Stričak.

Nabrojao je potom čitav niz investicija koje su realizirane na području Varaždinske županije, ali i one koje su u realizaciji te u pripremi. 

– Završili smo brojne investicije na koje se čekalo 20 i više godina, kao što su Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama, Objedinjeni hitni bolnički prijem, Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija u sklopu Opće bolnice Varaždin. Nakon 18 godina bale konačno odlaze u povijest i to zahvaljujući Vladinoj odluci o 100-postotnom zbrinjavanju baliranog komunalnog otpada u Brezju. Otvorili smo Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi u Varaždinu. Izgrađena je istočna obilaznica Novog Marofa, sanirano je 29 klizišta na županijskim i lokalnim cestama te je presvučen 61 kilometar županijskih i lokalnih cesta, a pred potpisivanjem smo ugovora za gradnju prve faze brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina. U sklopu Opće bolnice Varaždin gradimo Centralni operacijski blok, dok u sklopu Srednje škole ‘Arboretum Opeka’ gradimo Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi.  Pred izgradnjom je nova zgrada Zavoda za javno zdravstvo, a najavili smo i dogradnju škole u Ivancu. Uz sve to imamo i nekoliko projekata u fazi projektiranja, to su Posjetiteljski centar Gaveznica, Regionalni centar civilne zaštite, dogradnja i energetska obnova Glazbene škole u Varaždinu, pripreme za izgradnju prve geotermalne elektrane u vlasništvu Županije, odnosno Općine Mali Bukovec te trenutačno čekamo odgovore jesu li nam prošli projekti za unutarnje uređenje Minerve i revitalizaciju samog Arboretuma Opeka – nabrojao je župan naglasivši da je Županija uz sve to nastavila voditi brigu i o socijalnom statusu svojih građana. 

Povećana sredstva

Rekao je i kako su povećali sredstva za stipendije.

– U odnosu na početak mandata povećali smo sredstva i to između 50 do 100 posto; za stipendije učenika i studenata, produženi boravak, pomoćnike u nastavi, potpore u poljoprivredi i turizmu te za korištenje obnovljivih izvora energije – rekao je župan zahvalivši se medijima što Županiju prate u svim njenim aktivnostima i projektima i nadodao: 

– U prošloj godini smo, prema medijima, uputili 633 priopćenja, u 2022. godini bilo ih je 550, a u 2021. godini tek 364. Ako to usporedimo s brojem radnih dana u godini dolazimo da smo dnevno slali dva i pol priopćenja. Ujedno smo odgovorili i na 63 medijska upita. Samo taj broj priopćenja govori o aktivnosti Županije – zaključio je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba