Gotovo je s legendarnim nadimkom

Hrvatski rukometaši: Nemojte nas više zvati ‘Kaubojima’

Objavljeno: 03.01.2024. zagorjeinternational

Hrvatski rukometni reprezentativci zamolili su medije da ih više ne zovu ‘Kaubojima’. Prema pisanju 24sata, iz Hrvatskog rukometnog saveza stiglo je priopćenje u kojem su rukometaši objasnili zašto više ne žele taj nadimak.

– Nastavno na brojne naslove i članke u medijima u kojima se spominje nadimak ‘Kauboji’ za hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju, u ime reprezentativaca, Stručnog stožera i Saveza, molimo vas da taj nadimak ne koristite za naziv reprezentacije s obzirom na to da aktualni igrači nisu bili dio generacije kad je nastao spomenuti nadimak – objavili su iz Saveza. Znači li to da će hrvatski rukometaši uskoro dobiti novi nadimak, vrijeme će pokazati.

Novi nadimak za Euro u Njemačkoj?

Reprezentativci su o promjeni nadimka odlučili na pripremama za Europsko prvenstvo koje se od 10. do 28. siječnja igra u Njemačkoj. U sljedeća tri dana će u Poreču odigrati dvije prijateljske utakmice. Prvo će sutra odmjeriti snage s Crnom Gorom u okviru Croatia Cupa, a dva dana kasnije, što će ujedno biti i generalka, Hrvatska će pripreme zaključiti utakmicom protiv Slovenije.

Podsjetimo, izabranici Gorana Perkovca će prvi krug provesti u Mannheimu, kao i 2007. godine, a turnir za nas počinje 12. siječnja kada ćemo igrati protiv Španjolske. Bit će to novi rukometni klasik i vrlo vjerojatno odgovor na pitanje tko će u daljnju fazu s prvog mjesta. Dva dana kasnije slijedi Austrija, a 16. siječnja prvi krug ćemo zaključiti protiv Rumunjske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba