Sve je razotkrio njegov sin

Davor (56) iz Zagreba pokrao vlastitu suprugu. Maznuo joj nasljedstvo, pa iscenirao provalu

Objavljeno: 03.01.2024. zagorjeinternational

Državno odvjetništvo traži za Davora (56) iz Zagreba godinu dana uvjetnog zatvora jer je od lipnja do prosinca “iz kuverte koja se nalazila u unutrašnjem džepu jakne njegove supruge (50), u spavaćoj sobi njegove obiteljske kuće, u više navrata uzimao i za sebe zadržao novac. Iznos se s vremenom popeo na čak 13.800 eura, piše Danica.hr.

Nakon svega, lažno je prijavio da je u kući bio lopov. 

– Kako bi otklonio sumnju sa sebe i neistinito prikazao da je u stanu bila provala, 26. prosinca je ispremetao stvari u kući, pa zajedno sa suprugom nazvao policiju i prijavio da je nepoznata osoba provalila u stan i ukrala 13.800 eura – stoji u presudi.

Međutim, planove mu je pokvario sin koji je istog dana oko 22.30 sati nazvao policiju i izjavio da je uzeo VW Golf svog oca, otišao do benzinske postaje, pregledao cijeli automobil jer mu se otac sumnjivo ponaša i jer je potrošio već neke njegove novce. Pregledom vozila, u prtljažniku, ispod podnice, kod rezervnog kotača, pronašao je više novčanica te je odmah odlučio nazvati policiju i sve im ispričati. Davor je nakon toga tijekom ispitivanja u tužiteljstvu sve priznao.

– Istina je, uzimao sam novac od supruge kojeg je ona naslijedila, u više navrata kroz šest mjeseci te ga trošio na gluposti. Kad sam potrošio skoro sve, odlučio sam fingirati provalu, ispremetao stvari kako bi se stekao dojam da je izvršena provala te tom prilikom uzeo još novca. Kada sam se sa suprugom vratio iz kafića u kojem je ona u međuvremenu bila bez mene, nazvao sam policiju i prijavio da se u kući dogodila krađa. Žao mi je zbog svega i kajem se – izjavio je Davor na sudu.

U optužnici je navedeno kako je Davor zaposlen sa solidnom plaćom, da je dobrog imovinskog stanja, da je neosuđivan te da nije izdržavao kaznu zatvora i protiv njega se ne vodi drugi kazneni postupak.

Par i dalje zajedno živi u obiteljskoj kući u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba