Publika je vrištala od oduševljenja

VIDEO: Na dočeku Nove godine u Sarajevu, okupljenom mnoštvu obratio se – Josip Broz Tito

Objavljeno: 02.01.2024. zagorjeinternational

Proslava Nove godine u Sarajevu bila je pravi spektakl, a stanovnici Bosne i Hercegovine dočekali su 2024. godinu s Crvenom jabukom, Zabranjenim pušenjem, Bombaj štampom i Lele i Lake, piše Jutarnji list.

Uz odličnu atmosferu ovaj doček će se pamtiti i po jednom zanimljivom skeču.

Naime, bivši predsjednik Jugoslavije i vođa KPJ Josip Broz Tito se na zanimljiv način ‘obratio‘ sarajevskoj publici u novogodišnjoj noći, a pretpostavlja se da je poruka generirana uz pomoć umjetne inteligencije, navode tamošnji mediji. 

Nakon nastupa Bombaj štampe, na pozornicu su izašli voditelji novogodišnjeg programa Zenit i Aida te ‘razgovarali s drugom Titom‘, a publika je u jednom trenutku vrištala od oduševljenja.

Tito je u skeču ispričao i anegdotu s čuvenog dočeka Nove godine kada su, kako navodi on, Sophia Loren i Elizabeth Taylor poslale poznatog holivudskog glumca Richarda Burtona koji je igrao Tita u filmu Bitka na Sutjesci ‘po ćevape‘.

@adfood2

Josip Broz Tito se na zanimljiv način obratio sarajevskoj publici u novogodišnjoj večeri✨ #newyear #newyearseve #welcome2024 #sarajevo #bosnia #bosniaandherzegovina #balkan #fyp #foryou #viral #yugoslavia #serbia #croatia

♬ original sound – ADFood

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba