Zagorska policija objavila rezultate kontrole vozača tijekom novogodišnjeg vikenda

Pijani 55-godišnjak izazvao nesreću traktorom kod Desinić Gore

Objavljeno: 02.01.2024. zagorjeinternational

Za vrijeme pojačanog nadzora prometa tijekom novogodišnjeg vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 48 prometnih prekršaja i to pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i 19 ostalih prekršaja u prometu.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 30. prosinca 2023. godine, prilikom prometne nesreće u Desinić Gori, gdje je vozaču neregistriranog poljoprivrednog traktora, 55-godišnjem hrvatskom državljaninu, utvrđeno kako je vozilom upravljao s 1,95 promila alkohola u organizmu – izvijestili su iz policije.

Protiv 55-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, a predložena je novčana kazna u iznosu od 2393,61 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘F’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Dodajmo da je najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak, 29. prosinca 2023. godine, oko 15.25 sati, u Dubrovčanu od 134 km/h na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba