U 10 ujutro u organizmu imao 2,18 promila

FOTO: Pijani 43-godišnjak u Međimurju napravio frontalku

Objavljeno: 02.01.2024. zagorjeinternational

U subotu 30. prosinca, oko 10 sati se između Sivice i Novog Sela Rok dogodila prometna nesreća koju je uzrokovao 43-godišnji vozač koji je u trenutku upravljanja vozilom u krvi imao 2,18 g/kg alkohola i vozilom se u tom trenutku nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

Zbog toga je na ravnom dijelu ceste ispred vrha prijevoja, vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je vozilom udario u osobni automobil njemačkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 72-godišnjak s područja općine Podturen, izvijestila je PU međimurska. 

– Uslijed udara vozilo koje je prouzročilo prometnu nesreću se zaokrenulo na kolniku, dok je drugi osobni automobil sišao izvan kolnika u cestovni jarak i višestruko se prevrnuo. Vozači su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su zadobili lake tjelesne ozljede. Na mjesto događaja izašli su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Selo Rok koji su izvlačili vozače iz vozila – stoji u priopćenju policije. 

Protiv mlađeg vozača bit će pokrenut prekršajni postupak, gdje će mu kazna za počinjene prekršaje iznositi 1610 eura.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba