Za neke dijelove Hrvatske upaljen je meteoalarm

Evo kakvo nas vrijeme čeka za doček Nove godine

Objavljeno: 31.12.2023. zagorjeinternational

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je vremensku prognozu za Staru godinu.

– Iznadprosječno toplo te od sredine dana u većini krajeva i razmjerno vjetrovito. Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, osobito na zapadu zemlje, a mjestimične kiše bit će ponaprije na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici – naveo je DHMZ u prognozi.

Najviša temperatura između 11 i 17

Zapuhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu jugo u jačanju pa će krajem dana biti vrlo jako i olujno. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 °C. U novogodišnjoj noći i dalje prilično vjetrovito, posebno na Jadranu. Kiša povremeno na Jadranu i uz njega, češća na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, a prema jutru će se proširiti i na ostale krajeve.

Temperatura u noći između 5 i 10, na Jadranu od 9 do 14 °C. Za dio Hrvatske, Kvarner Velebitski kanal, gospiću regiju, Istru i dio Dalmacije, upaljen je i žuti meteoalarm, odnosno upozorenje na potencijalno opasno vrijeme. Prema prognozi koju su za HRT napravili Tomislav Kozarić i Zoran Vakula, zbog jugozapadnog vjetra, na Jadranu i juga, nekima bi na Silvestrovo mogao biti pojačan osjećaj hladnoće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba