Bili su omiljeni liječnički dvojac dugi niz godina

Dr. Korpar i njegova medicinska sestra odlaze u mirovinu, više od 40 godina brinuli su o pacijentima

Objavljeno: 22.12.2023. zagorjeinternational

Zlatarski Dom zdravlja ostaje bez dvojca koji odlazi u mirovinu nakon više od 40 godina radnog staža. Kako javlja Zagorje.com, liječnik koncesionar, k tome i koordinator u ispostavi, dr. Janko Korpar, kao i medicinska sestra u njegovoj ordinaciji Dragica Martinjak, odlaze u i više nego zasluženu mirovinu.

Uoči blagdanskih dana, dvoje omiljenih zdravstvenih radnika imalo je oproštajni domjenak s kolegama. Sada ostaje pitanje tko će naslijediti dr. Korpara. Sasvim razumljivo, jer Korpar je bio dugogodišnji liječnik mnogih obitelji i njihovih generacija, rado viđen u mnogim domovima.

Živi u Bedekovčini, a supruga mu je umirovljena specijalistica pedijatrije, dr. Ljiljana Juriša. Korpar je cijeli radni vijek proveo u zlatarskom Domu zdravlja. Bio je i sudionik Domovinskog rata. Zagorje.com neslužbeno piše kako će ga mijenjati umirovljena liječnica, dr. Snježana Klancir iz Zlatar Bistrice.

U penziju ide i sestra Dragica

Zajedno s Korparom u mirovinu odlazi i medicinska sestra Dragica Martinjak, nakon 43 i pol godine radnog staža, od kojih je posljednjih šest i pol godina u njegovoj ordinaciji, a cijeli je radni vijek provela u Domu zdravlja.

– Doktora poznajem dok sam još bila mlada medicinska sestra, radila sam u ordinaciji do njegove. Vrata su uvijek bila otvorena, tako i moguća komunikacija. Kad mi je odlaskom sestre Zdenke Posarić ponudio mjesto, prihvatila sam poziv. I nisam pogriješila! Dobar je poslodavac koji poštuje suradnika. Ako bi nekome od mlađih kolega trebao kakav savjet ili riješiti medicinski problem, uvijek je bio nesebično pri ruci – kaže Dragica.

Prije nje je 21 godinu s dr. Korparom radila sada umirovljena Zdenka Posarić.

– Nikad nisam imala takvog šefa, bez povišenog tona, sve se radilo u miru i tišini. S veseljem sam odlazila na posao i bilo mi je divno s njim raditi. Bio je pažljiv i dobar prema pacijentima, među kojima sam i ja – zaključila je Zdenka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba