Njegova prva prozna knjiga

Cvjetko Lež u Gradskoj knjižnici Krapina predstavio svoje “Mrvice uz put”

Objavljeno: 22.12.2023. zagorjeinternational

U Gradskoj knjižnici Krapina predstavljena je knjiga “Mrvice uz put” autora Cvjetka Leža. Riječ je o njegovoj prvoj knjizi proze nakon nekoliko izdanih knjiga pjesama i knjige proznih lirskih zapisa “Mrvice uz put” koja je i nagrađena 2021. godine u Humu na Sutli književnom nagradom “Rikard Jorgovanić”.

Predstavljanje je realizirano u suradnji s Družbom “Braća Hrvatskog Zmaja“, čiji je član i sâm autor, a program je vodila ravnateljica knjižnice Maja Vukina Bogović. Ravnateljica je najavila autora, no prije samog obraćanja autora publici, pročitala je uvodni dio iz same knjige.

Publici se ispred Družbe obratio pročelnik Darko Varga koji je govorio o samoj Družbi, ali i o autoru.

Lež se zahvalio svima na dolasku, ukratko predstavio što je pisanjem želio poručiti i naglasio kako je izrazito sretan što se promocija knjige održava u Krapini. Pred njim je uskoro tiskanje nove knjige za koju je dogovoreno da će se promocija održati na istome mjestu, u Gradskoj knjižnici Krapina. 

Uz nekoliko glazbenih brojeva glazbenika Ivana Papište koji je na saksofonu svirao evergrine, kratke priče čitale su učenice Srednje škole u Krapini koje je pripremila knjižničarka Mihaela Dolovčak.

Dodajmo i da je na predstavljanje knjige stigao saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba