Svečanoj sjednici nazočili su brojni gosti, među kojima i načelnik Bedekovčine te šef županijske Vatrogasne zajednice

FOTO: Vatrogasci iz Bedekovčine obilježili 30 godina rada

Objavljeno: 21.12.2023. zagorjeinternational

Vatrogasna zajednica Općine Bedekovčina svečanom je sjednicom proslavila trideset godina djelovanja. Osnivačka skupština održana je 25. svibnja 1993. te od tada neprekidno djeluje kroz današnjih pet dobrovoljnih vatrogasnih društava (Bedekovčina, Brestovec Orehovički, Kebel, Orehovica i Poznanovec).

Od tada pa do danas pamte se mnogobrojne akcije spašavanja, osposobljavanja, natjecanja, ulaganja u obnovu vatrogasnih domova i nabavu potrebne opreme, ali od svega su ipak najvažniji vatrogasci, istaknuo je predsjednik VZO Bedekovčina i DVD-a Bedekovčina Željko Odak.

Odak je u svom obraćanju zahvalio svim ranijim predsjednicima, zapovjednicima, tajnicima, svim vatrogascima i vatrogaskinjama, kao i svima onima koji ulažu svoje slobodno vrijeme, predanost, hrabrost i solidarnost kako bi ova zajednica nastavila svoj daljnji rast i razvitak k još boljoj sigurnosti građanima.

Svečanoj su sjednici nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, načelnik općine Bedekovčina Darko Ban i drugi gosti, ponajprije iz redova vatrogastva.

Okupljenima se obratio i načelnik Bedekovčine Darko Ban, istaknuvši kako je ponosan na rad lokalnih vatrogasaca koji su uvijek spremni prvi uskočiti i pomoći svojim sugrađanima. Ban je najavio kako će Općina i dalje ulagati sredstva u vatrogasce, ali i u sve ono što je dobro i korisno za cjelokupnu zajednicu.

VZO Bedekovčina u pet vatrogasnih društava broji 497 članova, od toga 107 članova vatrogasne mladeži, 62 člana podmlatka, 105 izvršnih članova, 101 operativni član, 106 ostalih članova, dva počasna člana, osam pričuvnih članova, tri vatrogasna veterana i četiri profesionalna vatrogasaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba