Osvojili su nagradni paket od 556 igračaka u vrijednosti gotovo 5700 eura

ZA MALIŠANE: Dječji vrtić ‘Vinica’ pobjednik natječaja “Za klince kreativce”

Objavljeno: 20.12.2023. zagorjeinternational

Dječji vrtić ‘Vinica’ osvojio je paket igračaka sponzora ‘Pandin brlog’ koji će obožavati i klinci i njihove odgajateljice te koje će djecu animirati, zabaviti i naučiti. Portal ‘missMAMA’ je među brojnim prijavljenim vrtićima odabrao onaj s najzanimljivijim posebnim programom koji je osvojio i vrijednu nagradu od 556 komada igračaka ukupne vrijednosti 5699,51 eura.

U nagradnom paketu pronaći će se ponešto za svakoga – od ‘CoComelon’ drvenih slagalica i ‘Paw Patrol’ kreativnih setova koji će djecu potaknuti na kreativno razmišljanje, kinetičkog pijeska i dječjeg projektora i lampica “Pričam ti priču” koji će zaintrigirati njihovu maštu do društvenih igara ‘Pero Ždero’, ‘Morski Ludopas’ i ‘Vjerko Zvjerko’ koje će potaknuti razvoj socijalnih vještina. 

Za djecu je vrtić vrijeme za igru i druženje s prijateljima, no vrijeme provedeno u vrtiću puno je više od same zabave. Predškolsko obrazovanje nije samo priprema za školu, nego i ključna faza u razvoju djece koja oblikuje temelje za njihovu budućnost. 

– Briga o kvalitetnom životu djeteta temeljan je zadatak našeg vrtića. Kako je ovaj vrtić jedini na području Vinice, svi djelatnici se trude učiniti ga drugim domom za 120 djece. Vrtić broji ukupno pet odgojno-obrazovnih skupina. Unatoč dobro didaktički opremljenom vrtiću toj je djeci boravak na zraku jedna od veoma bitnih stavki. Dodaje kako su djelatnici vrtića prilagodili dvorište vrtića tako da sva djeca mogu zadovoljiti svoje biološke potrebe za kretanjem. Imajući u vidu današnji sjedilački način života, pokušavamo djecu priviknuti na prirodne oblike kretanja kako bi odmalena stekli navike za vježbanjem – zdrav način života – rekla je zamjenica ravnateljice Ksenija Humek te dodala:

– Djecu smo često vodili u šetnje do Srednje škole Arboretum Opeka Marčan takozvanu vrtlarsku školu koja broji veliku količinu atraktivnog bilja. To nas je ujedno i motiviralo da oblikujemo i uredimo naš vrt u području vrtića. Pojašnjava kako djecu zanimaju nove stvari, željni su znanja i učenja i nastavlja: “Mi smo kao odgojitelji uzor djeci, učimo ih steći navike za život. Ako vide kako mi brinemo o okolišu i zdravom prirodnom životu to će i njih motivirati na rad – istaknula je zamjenica ravnateljice. 

Načelnik Vinice Branimir Štimec naglasio je kako su djeca svima najveći poklon i radost. 

– Djeca su nam svima najveći poklon i radost. Mališani nam borave u lijepom i modernom te dobro opremljenom objektu, a sve to zahvaljujući vrijednim odgojiteljicama te zamjenici ravnateljice Humek Kseniji koja je zaslužna što je baš Dječji vrtić Vinica dobio ovakvu vrijednu nagradu – istaknuo je načelnik Štimec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba