Nakon izvrsne jesenske polusezone, Zagići odlični na Zimskoj ligi ‘ZAGY 2023.’

RADOBOJ: Uz upaljenu treću adventsku svijeću kraj prošlog tjedna bio je ispunjen pravim božićnim duhom

Objavljeno: 18.12.2023. zagorjeinternational

Prošli tjedan u Radoboju bio je ispunjen s puno zabave i raznovrsnih kreativnih radionica.

Adventski vikend

Najprije je u subotu na Šetnici zapaljena treća Adventska svijeća, simbol radosti, a sve je bilo popraćeno ponudom toplih napitaka, fritula i kobasica. Isti dan se održalo predavanje i radionica promatranja noćnog neba kroz teleskope pokraj Planinarskog doma. Radionicu su na poziv Općine organizirala astronomska društva iz Krapine, Zaboka i Oroslavja, a u sklopu odobrenog projekta “Zvjezdarnica u Radoboju” participativnog proračuna za mlade. Članovi astronomskih društava postavili su pet teleskopa kroz koja su se vidjeli planeti sunčevog sustava, zvijezde i mnoge druge nebeske zanimljivosti.

Nedjeljno jutro bilo je idealno za adventsko – planinarski pohod na Strahinjčicu u organizaciji HPD-a Radoboj i Općine Radoboj. Sakupilo se oko 60 planinara sa svih okolnih planinarskih društva koji su tako iskoristi lijepo vrijeme pješačeći na Strahinjčicu. Pohod je trajao oko tri i pol sata, a sve je planinare nakon pohoda dočekala u najboljem planinarskom objektu u Hrvatskoj, Planinarskom domu u Radoboju. U nedjelju se održala još jedna manifestacija, proslava Adventa u Jazvinama u organizaciji DVD-a Jazvine. Proslava je bila popraćena kićenjem bora, podjelom poklona za najmlađe uz živu muziku i veliku ponudu napitaka, fritula, lepinja, kolača i peciva.

Za kraj prošlotjednih adventskih događanja održala se u Sportskoj dvorani u Radoboju predstava “Coparnice” KUD-a Krapina. Predstava je pred punom dvoranom na zanimljiv i šaljiv način uprizorila događaj optužbe za coprije i kakve sve zavrzlame nastanu oko toga.

Zagići

Sjajna ekipa Zagića NK Radoboj nastavlja pobjednički niz. Nakon izvrsne sezone jesenskog dijela prvenstva u kojoj su pobijedili na svim utakmicama i postali jesenski prvaci nastupili su i na jakoj Zimskoj ligi ZAGY 2023. u Velikom Trgovišću. Natjecali su se u skupini A. Na ligi je sudjelovalo devet ekipa, Zagići su uz jedan poraz i jedan neodlučeni rezultat, te šest pobjeda osvojili prvo mjesto ZAGY 2023.

Igrali su: Nikola Tušek, Leon Šemnički, Loren Medvedec, David Vidović, Sven Stantić, Fran Draganić, Noa Koprivnjak, Mateo Hunjet, Roko Belina, Petar Crnek, Ivan Cerovečki, Ian Ivanković, Jakov Forjan, Luka Vidović, Andrija Inkret, Matej Sambolec i Vilim Jedvaj.

Igrači Fran Draganić i Nikola Tušek uvršteni su u Dream Team ligu, a iz Općine su uputili čestitku igračima i treneru Branimiru Lešku.

Art & joy

U petak s početkom u 17 sati održat će se druga Art & joy radionicu koju će voditi umjetnica Maja Vukina Bogović.  

– Radionica će se održati u Hiži vinove loze, Radoboj 35. Rezervirajte svoje mjesto na broj telefona 098/161 58 50 – pozvali su iz Općine Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba