Policija tijekom vikenda zabilježila ukupno 140 prekršaja

Najpijaniji vozač zatečen je u Čretu, imao je 2,01 promila. Rival iz Pustodola Orehovičkog imao 1,61

Objavljeno: 18.12.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija tijekom vikenda kod vozača utvrdila ukupno 140 prekršaja od čega 29 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 95 ostalih prekršaja u prometu.

Posebno su izdvojili vozača koji je u nedjelju oko 1.30 sati u Čretu vozio pijan. 

– Policijski službenici zaustavili su 53-godišnjeg vozača osobnog vozila za kojeg je utvrđeno kako je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,01 promila. Protiv vozača podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1300 eura te zabranom upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – kazali su iz policije. 

Isto tako, u subotu su oko 21.30 sati u Pustodolu Orehovičkom, prilikom kontrole prometa, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojima je upravljao 31-godišnjak. Prilikom nadzora vozača utvrđeno je kako je 31-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,61 promila, prije stjecanja prava na upravljanje, pod zabranom, nije koristio sigurnosni pojas i nije se zaustavio na znak stop policijskih službenika već je nastavio vožnju te je naknadno zaustavljen.    

– Vozač, 31-godišnjak, je uhićen i privremeno mu je oduzeto osobno vozilo. Idući dan, 17. prosinca, doveden je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama na Općinski sud u Zlataru gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana nakon čega je predan je u zatvor u Zagrebu – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba