Zapaljena treća adventska svijeća

MARIJA BISTRICA: Vikend svijetla i ove godine okupio mnoštvo posjetitelja – apsolutni hit ponovno puštanje lampiona

Objavljeno: 18.12.2023. zagorjeinternational

Velika manifestacija ”Advent u Mariji Bistrici” nastavljena je trećim vikendom, nazvanim Vikend svjetla. Vrhunac je bila Adventska noć svjetla, koja je u subotu navečer donijela nastavak tradicije puštanja lampiona, piše Radio Marija Bistrica.

I ove godine okupilo se mnoštvo posjetitelja, koji uživaju u tradiciji puštanja lampiona. Na središnjem bistričkom trgu održan je i koncert Smooth banda. Inače, Vikend svijetla počeo je već u petak, kada je Kino u Mariji Bistrici ponudilo još jedan kino hit – ”Wonka”, a u Caffe & Cocktail baru Bar.Bar nastupili su ‘Putnici’.  

U subotu je pak na središnjem trgu od 10 sati na rasporedu bio koncert  Zbora udruge umirovljenika Marija Bistrica ”Bistričko zvono” i gostiju, Pjevačko glazbene skupine Matice umirovljenika Čazma i Mažoretkinja 60+ Udruge umirovljenika Jesenje.

U Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica, u organizaciji Udruge STAV održana je još jedna pjesnička večer pod nazivom Stihoklepanje. Ovaj naziv proizlazi iz sadržaja večeri, na kraju koje posjetitelji imaju priliku okušati se u pisanju stihova. Ove godine na pjesničkoj večeri svoje su radove čitale pjesnikinje: Sanja Mendek, Dragana Maneslović Kreber, Tanja Šantić, Đurđica Gospočić, Tatjana Gredičak, Dragica Reinholz, Elvira Belošević i Kristina Stanić. Moderatorice su bile Anita Klemar i Ivana Škrlec, koja je čitala i pjesme Petre Friščić, a posebna gošća bila je Nevena Vukes.

Nedjeljni program otvorila je svečanost paljenja treće adventske svijeće, uz nastupe Klape ‘Bistrica’ i Ženske klape ‘Maria’ Udruge Stav. Svijeću je upalila predsjednica Udruge STAV Sanja Kovačić.  Održan je i još jedan tradicionalan program Adventski (do)ručak, koji je koncertom obogatio i ‘Sway band’.  

U sklopu ovog događanja ugostitelji su na trgu ponudili uz uobičajenu ponudu i zagorske zimske specijalitete, a članice Udruge ‘Hrvatska žena’ prodavale su slastice i kolače u humanitarne svrhe. U Hotelu ‘Kaj’ na rasporedu je bila likovna radionica ‘Art and Joy’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba