Dodijeljene su u tri kategorije

Grad Krapina dodijelio 25 novih učeničkih i studentskih stipendija

Objavljeno: 18.12.2023. zagorjeinternational

Grad Krapina jučer je dodijelio ukupno 25 učeničkih i studentskih stipendija. Ove godine raspisan je natječaj za 15 studentskih te deset učeničkih stipendija za koje je Grad u proračunu osigurao 70 tisuća eura, što je za 4400 eura više nego prošle godine. Ujedno je osigurano i 3500 eura za jednokratne novčane potpore učenicima i studentima.

Tri kategorije

Stipendije su dodijeljene u tri kategorije – socijalni kriterij, kriterij uspješnosti te kriterij deficitarno zanimanje, a isplaćuju se za cijelo vrijeme redovnog školovanja, osim stipendija po kriteriju uspješnosti koje se dodjeljuju samo za akademsku godinu u kojoj su dodijeljene. Grad Krapina tako u novu proračunsku godinu ulazi s ukupno 69 stipendista. Kako je istaknuo predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović, ove su godine stipendije povećane.

– Svake godine imamo običaj podijeliti stipendije našim studentima i učenicima srednjih škola. Tako potičemo djecu našeg grada na pomoć pri učenju. Nadam se da će se nakon završenog školovanja vratiti u Krapinu i obogatiti ovaj grad svojim znanjem. Ove smo godine malo povećali stipendije i kada gledamo od 2013. godine kada su bile 34,500 eura, možemo reći da smo i poduplali stipendije – rekao je Gregurović.

“Stipendiju ću potrošiti na knjige i potrepštine”

Ovoga puta studentske stipendije po socijalnom kriteriju i kriteriju deficitarno zanimanje iznose 100 eura, dok stipendije po kriteriju uspješnosti iznose 135 eura. Učeničke stipendije iznose 50 eura. Jedna od stipendistica je i Stella Kašić koja je istaknula kako je vrlo zahvalna na stipendiji s obzirom na to da je student za vrijeme inflacije, dok je Dora Strmečki, učenica Srednje škole Pregrada istaknula kako joj ova stipendija mnogo znači.

– Ovu ću stipendiju potrošiti na neke knjige i potrepštine – rekla je Dora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba