Igrači krapinskog Zagorca baš kao Ronaldo! Regeneraciju dostojnu svjetskog superstara dobili su u zabočkom Body Conceptu

“Kriosauna je hit, točno osjetiš da si bolje volje, neka je euforija, ljepše spavaš”

Objavljeno: 17.12.2023. zagorjeinternational

Krioterapija je proteklih godina stekla ogromnu popularnost. Krio saune, kabine, sobe i drugi krio terapijski uređaji koriste se u gotovo svim zemljama širom svijeta. Prije svega, koriste ih sportaši kako bi bili u stanju izvesti maksimum svojih sposobnosti. Sportski stručnjaci odavno su razvili programe pripreme za natjecanja, kao i oporavak nakon teških vježbi i brže ozdravljenje nakon ozljeda.

Veliki pobornik kriosaune je jedan od najboljih nogometaša u povijesti Cristiano Ronaldo, koji kaže da je regeneracija bitan dio njegove dugovječnosti na najvišoj razini profesionalnog sporta. Osim Ronalda, kriosaunu su odlučili probati, a onda i nastaviti koristiti nogometaši krapinskog Zagorca, koji zbog toga morali ‘potegnuti’ samo do Zaboka. Tamo je naime Centar za njegu i održavanje tijela Body Concept, koji jedini u Zagorju, a i dosta šire, ima kriosaunu.

Bez ozljeda mišića

Jedan tretman traje tri minute te se za rekreativce, ako nema nikakvih problema i većih bolova, preporučuje jednom mjesečno, a ako postoji neki problem u smislu oporavka, radi se ubrzani tretman, jednom tjedno dva do tri tjedna zaredom, nakon čega se radi duža pauza. Dečki su nam opisali kakav je osjećaj biti u krio sauni i koje su prednosti tog uređaja.

– Za momčad koja je često u europskom ritmu utakmica dva puta tjedno, dovoljno je da se u kriosaunu ide dva do tri puta mjesečno maksimalno, idealno bi bilo neposredno nakon završetka utakmice. Možemo reći da nismo imali nijednu mišićnu ozljedu u tom periodu s puno utakmica, a to je zapravo i najbitnije u procesu oporavka sportaša, da se mogućnost ozljeda smanji na minimum. Krioterapija je definitivno jedan od najučinkovitijih načina kako da se sportaš što bolje oporavi u što kraćem periodu. Nije problem oporaviti momčad od subote do srijede, ali problem nastaje od srijede do subote, imaš dan manje za oporavak i potrebno je bilo posegnuti za novim metodama kako bi zdravlje naših nogometaša bilo na top razini – rekao nam je glavni trener Zagorca Ivan Zubić.

Ivan Zubić, trener Zagorca. Foto: Milorad Videković

Evo što je kazao igrač prve momčadi Petar Bračević.

– Bili su neki suigrači koji su rekli da je top, nisam uopće razmišljao da bi moglo biti tako dobro. Pozitivan je osjećaj nakon toga, 45 dana smo hodali u ritmu srijeda – vikend. Na sebi imaš samo gaće i dobiješ njihove sibirske čizme, temperatura ide i do -170. Tata me pitao kako je to moguće i kako to da se nisam smrznuo, haha! Točno osjetiš da si bolje volje, neka je euforija, ljepše spavaš – rekao nam je Petar.

Petar Bračević. Foto: Milorad Videković

Bio je to ujedno i odličan team building, natjecanje tko će bolje podnijeti hladnoću, koja je teže ipak pala Brazilcu Christianu, koji je za tu prigodu čak i proširio hrvatski vokabular: “Zima je u pi*** materinu!”, rekao je i izazvao salve smijeha svojih kolega.

Gubi se i do 800 kalorija

– Ono što je zanimljivo, nije to samo za sportaše, recimo ono što to čini zanimljivim ženskoj populaciji, jednim tretmanom u kriosauni gubi se i do 800 kalorija, a ujedno se pomlađuje koža, povećava se proizvodnja kolagena čime se zaglađuju pore te se gubi celulit. Za rekreativce odlično je za ‘well being’, odnosno za reset organizma, dok za sportaše znači ubrzanu regeneraciju nakon napora – rekla nam je Ana Lež, vlasnica Body Concepta, na čijim se Facebook i Instagram stranicama možete detaljnije informirati o blagodatima i prednostima krio saune te se naručiti na svoj prvi tretman.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba