Ove srijede će ga donijeti na misu zornicu u Vatrogasni dom u Zaboku

BETLEHEMSKO SVJETLO: Izviđači ga tradicionalno donose iz Beča u Zagreb, pa kreće dalje po RH

Objavljeno: 17.12.2023. zagorjeinternational

Betlehemsko svjetlo mira ima dugogodišnju tradiciju koja dolazi iz Beča. Nakon ceremonije u Beču, izviđači drugih zemalja prenose betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Izviđači iz Hrvatske nose betlehemsko svjetlo mira iz prvo u zagrebačku katedralu, a odatle se dalje širi po Hrvatskoj.

– Betlehemsko svjetlo mira koje došlo je iz štalice Isusovog rođenja u Betlehemu, u našu župu i Grad Zabok stići će ove srijede, 20. prosinca na misu zornicu u šest sati Vatrogasni dom zahvaljujući članovima dugoreškog Odreda izviđača “Spider“ – najavili su iz Župe svete Jelene Križarice.

Lampione će se moći nabaviti iza mise na izlazu iz vatrogasnog doma po simboličnoj cijeni. Prikupljeni novac ići će u fond župnog Caritasa, a prikupljeni novac bit će upotrijebljen za pomoć najpotrebitijima.

– Svjetlo je apsolutni simbol Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je bio obećan mir svim ljudima dobre volje – pozvali su župljane da prenesu Betlehemsko svjetlo mira svojim kućama jer samim tim činom žele pridonijeti premošćivanju mržnje, egoizma i materijalizma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba