Razlog više za navijanje za Zagorce!

VELIKO IZNENAĐENJE: Mladi Zabočanin Dominik u sljedećoj epizodi MasterChefa kuha s mamom

Objavljeno: 16.12.2023. zagorjeinternational

Kad su saznali da su oba tima u MasterChefu briljirala u gastroduelu u kojem su pripremali humanitarnu večeru te da nema gubitnika, kandidati MasterChefa mogli su odahnuti, jer nisu morali nominirati svoje kolege za stres-test. Dobar ishod gastroduela donio im je neke nagrade. Osim što su mogli mirna srca preskočiti nominacije, dobili su priliku sudjelovati na mini edukaciji, piše Dnevnik.hr.

Stjepan im je priopćio da će biti nagrađeni znanjem koje će im biti jako potrebno za kulinarski razvoj, a prva edukacija je sljubljivanje vina i hrane. Edukaciju je kandidatima održao poznati somelijer Darko Lugarić koji im je dao nekoliko savjeta o vinu i njegovom sparivanju s jelom.

Znanjem kojim su obogaćeni, ušli su u MasterChef kuhinju i došlo je vrijeme da naučeno primijene. No prije toga, uslijedilo je veliko iznenađenje. Naime, kandidati su otkrili da će njihovo sljedeće kuhanje uključivati njima bliske ljude te da s njima imaju priliku osvojiti 3000 eura.

Dominik, Luka i Sarah otkrili su da će kuhati sa svojim majkama, Petar sa sestričnom, Ivana sa sestrom, a Manuel s razrednicom.  

– Ne znam bih li plakala ili se smijala. Konačno vidiš nekoga svoga – bila je oduševljena Ivana ovim potpuno neočekivanim razvojem događaja.

Zadatak im je da pokažu članove žirija – Damira, Stjepana i Melkiora – na tanjuru, a jelo koje će pripremiti trebaju dobro sljubiti s vinom. Prve dvije radne jedinice radit će predjelo, treća i četvrta glavno jelo, a posljednje dvije desert.

– Damir voli slatko, Melkior hrskave komponente, dok Stjepan voli svježinu, nešto osvježavajuće – komentirala je Ivana koja već ima ideju za jelo koje će pripremati sa svojom sestrom. Za izvršenje ovog zadatka imaju 50 minuta te tri minute za nabavu.

Kandidati su osmislili što će raditi i nabavili namirnice u dućanu, dok su ih za radnim jedinicama čekali bližnji. Manuel je tek po izlasku iz dućana shvatio da nije uzeo tunu, ali žiri je dozvolio da mu Petar uzme ribu. Hoće li mu to uzeti za minus kada budu ocjenjivali jelo, doznat ćemo u novoj epizodi MasterChefa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba