Potvrdu kvalitete svog rada danas dobilo još 12 zagorskih iznajmljivača

‘TRUE ZAGORJE HOME’ je prestižna oznaka koju od danas nose ukupno 22 objekta u Krapinsko – zagorskoj županiji

Objavljeno: 14.12.2023. zagorjeinternational

Zagorski iznajmljivači, vlasnici obiteljskog smještaja, u četvrtak su dobili oznaku koja potvrđuje kvalitetu njihovog rada i truda, ‘True Zagorje Home’. Kako je istaknuto, na području županije je registrirano 135 kuća za odmor, a oznaku je ovom prilikom dobilo 12 objekta. Sada ih na području KZŽ ukupno 22 nosi naziv ‘True Zagorje Home’.  

Kako je istaknula voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Sanja Škrinjar, broj iznajmljivača je svake godine sve veći, stoga se u brendiranje i podizanje kvalitete smještaja destinacije ‘Zagorje – Bajka na dlanu’, stalno ulaže sve više sredstava. 

– U projekt je od 2021. godine uloženo 57.800 eura što pokazuje da nam je taj segment izuzetno važan. Mi smo oduvijek županija poznata po termama i hotelima. Sve je veći broj iznajmljivača u obiteljskom smještaju, fokusirani smo na kuće za odmor s tri ili više zvjezdica. Planiramo nastaviti slične aktivnosti, otvorilo se puno novih kuća, imamo 10,000 noćenja više nego rekordne 2019. godine – kazala je Sanja Škrinjar, voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije.

Dobitnici 

Među današnjim dobitnicima su kuća za odmor “Dora” iz Velikog Trgovišća Damira Tomića, kuća za odmor “Freya” iz Krapinskih Toplica Romine Žumer Muslić, kuća za odmor “Grunt” iz Velikog Trgovišća Maje Vračarić, kuća za odmor “Hiža bake Roze” iz Konjščine vlasnice Tatjane Ronjak, kuća za odmor “Krešo” iz Zlatara Ivane Ilčić, kuća za odmor “Lema” iz Tuhlja Senke Fekeža Klemen, kuća za odmor “Pčelica” iz Svetog Križa Začretja Nenada Krznara, kuća za odmor “Sunny hill” iz Velikog Trgovišća Tomislava Šćukanca, kuća za odmor “Zelena oaza” iz Tuhlja Nevenke Celjak, kuća za odmor “Vila Trnoružica” iz Tuhlja Davora Žažara, kuća za odmor “King’s Lodge” iz Hrašćine te kuća za odmor “Rajski mir” iz Tuhlja. 

Oznaku ‘True Zagorje Home’ nosi i kuća za odmor “Diva” u Donjoj Stubici.

– Ova oznaka kvalitete ‘True Zagorje Home’ nam je puno pomogla jer to znači da je naša destinacija prepoznata kao iznimno kvalitetna. Sezona je bila iznad očekivanja, popunjeni su bili svi kapaciteti, a popunjeni smo do kraja godine, pa i za Novu godinu. Također, već imamo i rezervacija za iduću godinu – rekao je ispred kuće za odmor “Diva” Danijel Ivanić. 

Da je ova nagrada obaveza za budućnost, komentirao je vlasnik kuće za odmor “Vila Trnoružica” iz Tuhlja, Davor Žažar.

– Svi mi koji se bavimo ovim poslom znamo koliko truda stoji iza ove oznake. Svaka ovakva nagrada je obveza za budućnost. Želim se zahvaliti svima koji podržavaju naš rad, a to su Krapinsko – zagorska županija, županijska Turistička zajednica i naši lokalci – rekao je Žažar. 

Treći natječaj

Župan Željko Kolar istaknuo je da je ova oznaka vrlo prestižna, a za turiste je dokaz kvalitete, što je njima izuzetno bitno. 

– Goste privuče atraktivnost lokacije da uopće posjete neko mjesto, a vraćate nam ih upravo vi, temeljem iskustva kojeg gosti ovdje dožive – rekao je Kolar te najavio:

– Ići ćemo s natječajem po treći puta, a izdvojili smo za to 80.000 eura. Za neke manje investicije do 10.000 eura ćemo vam osigurati da dobijete 50 posto bespovratnih sredstava, kako bi mogli uvesti neki novi sadržaj ili podići standard – rekao je Kolar te dodao da će se iznos, ako bude potrebno, moći i povećati. (mp, vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba