Investicija vrijedna 300.000 eura

PREGRADA: Valentinovo i Benkovo uskoro će biti spojeno i nogostupom, a izgradit će se i skate park

Objavljeno: 12.12.2023. zagorjeinternational

Na području Pregrade traju radovi na dva velika projekta – na izgradnji nogostupa i oborinske kanalizacije na lokalnoj cesti koja spaja Valentinovo i Benkovo te izgradnji skate parka. Kako je za Radio Stubicu istaknuo gradonačelnik Marko Vešligaj, investicija u Valentinovu u punom je jeku.

 – Investicija je vrijedna 300.000 eura, a dio sredstava ostvaren je i na natječajima Ministarstva graditeljstva i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. U investiciju će se uključiti Županijska uprava za ceste koja će se nanovo presvući – rekao je Vešligaj.  

U blizini obrazovnih ustanova, u nastavku Kunaparka uređuje se i skate park, park za djecu i mlade te poligon za djecu predškolskog uzrasta za učenje prometnih pravila i prometne kulture.

– Projekt je to na koji se dugo čeka i koji je dio programa za mlade – dodaje gradonačelnik Vešligaj. Projekt je sufinanciran sredstvima LAG-a Zagorje-Sutla.

Grad Pregrada i ove godine organizira manifestaciju Božić u Pregradu s kulturnim, glazbenim i društvenim događanjima za djecu i odrasle.

 Ovog četvrtka bit će održana i sjednica Gradskog vijeća Pregrade na kojoj će biti donesen proračun za 2024. godinu, a kao najveći projekt koji se planira u idućoj godini je izgradnja područnog vrtića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba