Sve zahvaljujuči Ivi Kuljak iz Konjščine, učenici zabočke Gimnazije

KONJŠČINA: Na zgradu Općine postavljen instrument za mjerenje temperature

Objavljeno: 12.12.2023. zagorjeinternational

Iva Kuljak iz Konjščine, učenica četvrtog razreda zabočke opće gimnazije, ušla je u projekt Udruge Bioteka iz Zagreba koja je početkom godine počela provoditi projekt “Girls own STEM”, čiji je cilj bio osposobiti 50 srednjoškolki s područja Hrvatske za daljnji razvoj karijere i rad u STEM području, a on je bio omogućen sredstvima tvrtke 3M putem međunarodne zaklade Global Giving uz potporu tvrtke MET Croatia.

Učenice su radile na rješavanju konkretnih okolišnih, društvenih i ekonomskih problema u svojim lokalnim sredinama, a Iva konkretno na projektu mjerenja temperature.

Dostupni mještanima

– Mi smo u siječnju ove godine odredili pripremnu edukaciju i višednevni kamp u hotelu Sheraton u Zagrebu i onda smo koristeći se STEM metodama i pristupom započeli rad na svojim projektima koji bi pridonijeli našoj lokalnoj sredini. Moj instrument za mjerenje temperature postavljen je na balkon zgrade općine i putem meteorološke postaje očitavat će se podaci, koji će uskoro biti dostupni na internetskoj stranici Općine Konjščina i postoji mogućnost informiranja građana o vremenskim prilikama. Uz to, bit će osigurani češći posjeti stranici i tako povećana mogućnost da mještani pročitaju novosti te ostale zanimljive sadržaje koji se tamo publiciraju – istaknula je Iva i dodala kako bi voljela da njeno sudjelovanje u ovom projektu bude motivacija za ostale djevojke, koje bi željele sudjelovati u ovom projektu iz STEM područja da se okušaju u sličnim projektima, prezentiraju svoje ideje i nadograde svoje teoretsko znanje te razviju neke nove korisne vještine.

Partner na projektu bila je Općina Konjščina. Načelnica Anita Krok rekla je kako Općina podržava ovakve hvalevrijedne projekte koji su za dobrobit svih mještana.

– Naša Iva sudjelovala je u jako vrijednom projektu, nadogradila znanje i naučila neke nove vještine, a ovaj mjerni instrument svakog će nam dana pokazivati točne podatke o temperaturi i vremenskim prilikama u našoj Konjščini – zaključila je načelnica Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba