Slike će se naći na aukciji kojom će se prikupljati sredstva za nabavku medicinskih aparata

BRAVO! Zagorski “Tigrovi” donirali 60 umjetnina akademskih slikara OB Zabok

Objavljeno: 12.12.2023. zagorjeinternational

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” Krapinsko – zagorske županije uručila je danas Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana vrijednu donaciju – 60 umjetničkih slika hrvatskih akademskih slikara.

Riječ je o slikama nastalima na likovnim kolonijama koje Udruga svake godine organizira u čast na prvog poginulog branitelja u Domovinskom ratu iz Krapinsko – zagorske županije Željka Pavića Kalca, a koje će bolnica prodati na aukciji te prikupljenim sredstvima od prodanih slika kupiti medicinski uređaj.

Predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi“ Krapinsko – zagorske županije Zdravko Ivanek rekao je kako su odlučili donirati slike s likovnih kolonija upravo zbog toga što se u ovoj bolnici liječe, uz sve građane, i veterani Domovinskog rata.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina također je zahvalio braniteljima na donaciji te istaknuo izvrsnu suradnju s udrugama branitelja.  

– S obzirom na trud, volju i želju koju mi kao zdravstveni profesionalci ulažemo, mislim da su svi zadovoljni. Neizmjerno se trudimo kako bi braniteljska populacija imala dobru zdravstvenu uslugu i do sada nismo imali nikakvih problema te se nadam da će se to nastaviti i u budućnosti – istaknuo je ravnatelj Vančina.

Na primopredaji donacije bio je župan Željko Kolar koji je zahvalio “Tigrovima” na ovoj vrijednoj donaciji.

– Branitelji su mogli sami napraviti aukciju i potrošiti novac na potrebe koje njihova udruga ima, no, oni su, kao i uvijek, gledali na korist šire društvene zajednice te su slike donirali bolnici za nabavku medicinskih aparata. Mi ćemo s našom akademskom likovnom umjetnicom Mirjanom Drempetić Hanžić pripremiti katalog i početne cijene slika za samu aukciju, a potom ćemo pozvati gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike te gradonačelnike i načelnike da se uključe te da skupimo što više novaca koji će biti utrošeni na kupnju medicinskih pomagala – rekao je župan Kolar te podsjetio kako je Opća bolnica Zabok ujedno i bolnica hrvatskih veterana, što su upravo inicirali sami branitelji.

 

Župan je dodao i da ga veseli najava predsjednika Vlade RH da će se jedan od veteranskih centara graditi na području Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba