U Konjščini predstavljena slikovnica ‘Štefekovi božični cajti’

“Djeca su, puna dojmova, počela smišljati svoje kajkavske priče i likove”

Objavljeno: 10.12.2023. zagorjeinternational

U petak, 8. prosinca, u Domu kulture u Konjščini predstavljena je slikovnica ‘Štefekovi božični cajti’ autorice i učiteljice Josipe Kocman Grošinić.

Predstavljanje je osmišljeno kao interaktivna lutkarska predstava s popratnim aktivnostima za djecu. U predstavljanju je uz autoricu sudjelovala i Danijela Gluhak kao voditeljica predstavljanja. Uz to, predstavljen je i audio zapis istoimene slikovnice. Djeca su odlično reagirala na lutku Štefeka i na aktivnosti u kojima su sudjelovali.

Nakon predstavljanja, djeca su dobila bojanke kao zahvalu za dolazak i sudjelovanje. Neka djeca su, puna dojmova, počela smišljati svoje kajkavske priče i likove.

Autorica Kocman Grošinić zahvaljuje se svoj djeci i roditeljima na dolasku, Danijeli Gluhak na zajedničkoj suradnji i realizaciji te Općini Konjščina i načelnici Aniti Krok na ovoj prilici da se najmlađima pokaže tradicijska, božićna i kajkavska slikovnica.

Autorica se zahvaljuje Krapinsko – zagorskoj županiji na potpori u izradi ove slikovnice.

Sljedeće predstavljanje slikovnice bit će u obliku predstave ‘Štefekovi božíčni cajti’ u izvedbi Bistričkog teatra ‘Vende tam’ i režiji Nevene Vukes. Predstava će se održati 20. prosinca u 17:00 sati u Domu kulture Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba