Dođite, odaberite ukras za sebe i razveselite mališane

ČAKOVEC: Humanitarna akcija ‘Ukras ponesi, radost donesi’ ove subote na Franjevačkom trgu

Objavljeno: 08.12.2023. zagorjeinternational

Vodeći se primjerom dobre prakse ranijih godina, božićno – humanitarnom akcijom ‘Ukras ponesi, radost donesi’ kojoj je veliki broj Čakovčana i Međimuraca dalo svoj doprinos, ovogodišnja istoimena akcija održat će se ove subote, 9. prosinca na Franjevačkom trgu u Čakovcu s početkom u 10.30 sati.

Zamisao Grada i Turističke zajednice Čakovca je da božićni ukrasi s istaknutom božićnom željom za 40-ak mališana krase jelku kod Crkve sv. Nikole biskupa u središtu grada, a sugrađani će do blagdana Božića razveseljavati djecu poklonima – njihovim božićnim željama. “Rukavice, knjiga, pernica, lutka, društvena igra, šal, autić…”, neke su od želja mališana.

U božićnu akciju uključile su se i osnovne škole kojima je Grad Čakovec osnivač (I., II., III. osnovna škola, Centar za odgoj i obrazovanje, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec), a čiji učenici će izraditi božićne ukrase s istaknutim željama djece slabijeg imovinskog statusa. Također, u akciju su uključena i sama djeca slabijeg imovinskog statusa iz evidencije kojom raspolaže Grad. 

– Razveselimo naše najmlađe sugrađane, darujmo ih povodom blagdana Božića – poručuju iz Grada.

Prošećite subotnjom špicom i svratite do središnje božićne jelke te odaberite jedan od jedinstvenih ukrasa koji će vas dugo podsjećati da ste svojim skromnim darom uvelike uljepšali dječje blagdanske trenutke. Proveselite se uz glazbenu igraonicu dječjih vrtića, dolazak Moto Mrazova u središte grada, božićni tradicijski sajam te uz pregršt predblagdanskog ugođaja!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba