SLOVENCI I ZAGORCI ZAJEDNO U 2024.: Općine Hum na Sutli i Rogatec organiziraju zajedničku novogodišnju proslavu

UZBUĐENJE I IŠČEKIVANJE: Spontani događaj postao je temelj jedne nove, bratske tradicije

Objavljeno: 07.12.2023. zagorjeinternational

Dizanjem rampi na graničnim prijelazima u ponoć prošle godine i fizički je označio ulazak Hrvatske u Schengensku zonu. Ipak, na jednom graničnom prijelazu – onom između Huma na Sutli i Rogateca, bilo je posebno spektakularno te se sad na taj spontani događaj gleda kao temelj jedne nove, bratske tradicije. Tim povodom danas je u pitoresknom dvorcu Strmdol iznad Rogateca održana konferencija na medije na kojoj su predstavljeni planovi za najsvečaniju noć u godinu.

Hrvatsku stranu Sutle predstavila je pročelnica Općine Hum na Sutli Anica Kovačić, koja nije krila zadovoljstvo što je spletom okolnosti mogla biti danas na konferenciji te se osvrnula na već održani zajednički adventski događaj.

– U Advent smo ušli zajedničkim snagama prošlog tjedna paljenjem svijeće u Kinodvorani u Humu na Sutli, koje je bilo praćeno prekrasnim programom za koji se tražilo sjedalo više. Daljnje aktivnosti će se kretati uz veliku podršku Savjeta mladih, a prije svega se to se odnosi na stvaranje Ulice Djeda Mraza u kojoj će biti Božićni sajam i radionice. Sam događaj počinje 16. prosinca u popodnevnim satima te će biti desetak izlagača uz glazbeni program i naravno, darivanje najmlađih – kazala je pročelnica Kovačić, uz poziv na posjet adventskih događanja s jedne i druge strane Sutle. Ovom prilikom pročelnica je otkrila i kako teku pripreme za doček:

– Događaj kojem se svi veselimo svakako je zajednički ulazak u 2024. godinu. U posljednje vrijeme sve konzultacije i sastanci su upravo na temu Silvestrova,  u kojem sudjelujemo u punoj snazi. Podloga za organizaciju takvog događanja je zasigurno suradnja općina Hum na Sutli i Rogatec, koja se očituje, ne samo u programima manifestacije, već i u javnim pozivima kroz koje pokušavamo u zajedničkom smislu raditi – poručila je pročelnica Kovačić.

Koliko je ovo iščekivani događaj, primijetio je župan Rogateca, Martin Mikolič kazavši da ovoliko novinara nije bilo na presici kad su predsjednici dviju država dolazili u Rogatec.

– Sjetimo se samo vremena kad je sve bilo isprepleteno, gospodarstvo i društvo s obje strane, pa onda i zatišja koje je uslijedio i zbog toga mi je veliko veselje što se ponovno druženja obnavljaju. Svaki tjedan smo stoga pripremili poseban program tijekom vikenda, a kruna svega je Silvestrovo koje smo prošle godine spontano proslavili. Kako je bio ulazak u Schengen, rodila se ideja o delegaciji koja bi išla na otvaranje rampe, a na kraju je sve završilo dočekom na kojem je po nekim procjenama bilo 2000 ljudi – podsjetio je župan Mikolič dodavši kako su veći zajednički projekti poput CRO-SI-SAFE završeni te se raduje novima.

Župan Mikolič najavio je Silvestrovo koje počinje na Trgu u Rogatecu na Staru godinu u 22 sata nastupom grupe ‘Aplauz’, uz osiguranu hranu i piće za posjetitelje, a o vatrometu je nešto više kazala humska pročelnica Kovačić.

– Vatromet smo zamislili kao spektakularni događaj te se nadamo kako će vrijeme biti vedro, kako bi ugođaj bio što ljepši. Imamo 30 volontera koji će brinuti o sigurnosti i zdravstvenom aspektu, kako bi svi posjetitelji bili zbrinuti u najboljem pogledu. Svi aspekti da ovo uistinu bude spektakularna noć su zadovoljeni, stoga dođite i zabavite se – pozvala je Kovačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba