Za ljepše i ugodnije blagdane

Stižu božićnice i za umirovljenike s područja Lobora

Objavljeno: 06.12.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor i ove je godine povodom božićnih blagdana osigurala isplatu jednokratnih novčanih naknada, božićnica, umirovljenicima s područja općine. Božićnica se isplaćuje u iznosu 45 eura umirovljenicima s mirovinama do 270 eura, odnosno 40 eura se isplaćuje umirovljenicima s mirovinom od 270,01 euro do 300 eura.

Isplata božićnice odvijat će se tijekom prosinca 2023. godine na tekuće račune umirovljenika. Umirovljenicima koji nemaju tekuće račune, božićnica će biti isplaćena u gotovini putem općinske blagajne.

– Blagdansko vrijeme je vrijeme radosti, ljubavi i podrške, a naša namjera je pridonijeti tome olakšavajući financijsko opterećenje naših umirovljenika. Ovom mjerom želimo skrenuti pažnju na naše umirovljenike i kroz ovaj simboličan način pomoći u nabavci nužnih stvari za tradicionalno obilježavanje božićnog blagdana – objasnila je načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

Umirovljenici koji udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje prava na isplatu božićnice trebaju podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lobor zamolbu za isplatu, uz koju se prilaže odrezak od posljednje mirovine, broj tekućeg računa te kopija važeće osobne iskaznice. Zahtjevi se primaju u Općini Lobor do 31. prosinca 2023. godine ili do iskorištenja sredstava, radnim danom od 8 do 15.30 sati.

Općina Lobor poziva sve umirovljenike koji ispunjavaju navedene uvjete da iskoriste ovu prigodu i podnesu svoje zahtjeve za božićnicu. Svi uvjeti kao i detalji natječaja mogu se pronaći na službenoj stranici Općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba