Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

LIJEPA TRADICIJA: Održan koncert Udruge ‘Sveta Ana’ Lobor 

Objavljeno: 05.12.2023. zagorjeinternational

U Loboru je u nedjelju na Međunarodni dana osoba s invaliditetom održan tradicionalni koncert Udruge ‘Sveta Ana’ za koji se je i ovaj put tražilo mjesto više. Predsjednica Udruge Mateja Posarić posebno je pozdravila brojne prisutne roditelje djece s teškoćama u razvoju te im poručila da budu ponosni na svoju djecu jer oni su prošli ono što prosječan čovjek ne može ni pojmiti.  

– Prošli ste kroz kalvariju saznanja, borbe s bolesti, nerazumijevanja i sažaljenja. Vi i naša djeca ste putokaz onima koji ne vide dovoljno. Vi ste ljubav onima koji ne osjećaju dovoljno. Vi ste zvijezde vodilice u ovom grubom, užurbanom materijalističkom vremenu – poručila je predsjednica udruge Mateja Posarić.

Među brojnim okupljenima bila je i zamjenica župana Jasna Petek koja je zahvalila udruzi Sveta Ana na svemu što čini dugi niz godina za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, te poručila “Nemojmo zaboraviti da je ljepota upravo u našoj različitosti“. 

Na radu sa velikom predanošću i srcem udruzi Sveta Ana zahvalila je i načelnica Lobora Ljubica Jembrih. 

– Kad otiđemo izvan Lobora i Krapinsko-zagorske županije i spomenemo Udrugu Sveta Ana, svi znaju kako ova udruga radi i što sve pruža za našu djecu, osobe s invaliditetom i osobe u potrebi. Poštovana predsjednice, djelatnice i djelatnici, svi roditelji i svi članovi – od srcu vam se zahvaljujem na tom radu. Ovo nije hobi, nego životna potreba i to radimo sa srcem – poručila je načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

Na koncertu su nastupili Dječji zbor sv. Ana, Zbor glazbene škole Franje Horvata Kiša Lobor, Klara Posarić, Starija dječja folklorna sekcija KUD-a Lobor, Fiškali, ŽVS Kajde, Eva Latin i Iva Martinuš, VISS Allegro i članovi Udruge sv. Ana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba