Uz kaznu, ostao bez vozačke i mora platiti 250 eura troškova

UVJETNI ZATVOR: Totalno pijani Vili (26) izletio BMW-om s ceste – maloljetna suputnica teško stradala

Objavljeno: 03.12.2023. zagorjeinternational

Mortus pijani Vili (26) izletio je BMW-om s ceste kod Koprivnice. Malodobna djevojka K. (17) teško je stradala, a mladić A. (18) lakše. U automobilu su te noći bile ukupno četiri mlade osobe. Vozač i jedan od putnika (20) prošli su bez ozljeda, piše Danica.

Prema ovotjednoj presudi, Vili je potkraj travnja oko 21.45 sati upravljao BMW-om na otvorenom dijelu državne ceste broj 41, između mjesta Drnje i Peteranec kod Koprivnice, s putnicima u vozilu K. (17), A. (18) i V. (20).

– Upravljao je vozilom pod utjecajem od najmanje 2,62 promila apsolutnog alkohola u krvi, zbog čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu, i pri tome vozilo nije držao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. Tako je desnim kotačima zahvatio desni rub kolnika, pa je sletio u odvodni kanal gdje je prednjim dijelom BMW-a udario u betonski most kolnog ulaza na poljoprivredno zemljište. Malodobna K. zadobila je tešku povredu u vidu prijeloma prsne kosti i prijeloma lijeve ključne kosti. Dakle, kršenjem propisa prouzročio je tešku tjelesnu ozljedu drugoj osobi – naveo je sudac u presudi.

Vili, inače iz okolice Koprivnice, dobio je 10 mjeseci uvjetnog zatvora te dvogodišnju zabranu upravljanja. Mora platiti 250 eura troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba